M.2 SSD önerisi

Sistemdeki mevcut SSD'nin DRAM bilgisini bulamadığını söyleyen üyeler olmuş.

Adata Legend 800 giriş seviyesidir. Sonradan değiştirmediyse Silicon Motion SM2267XT model kontrolcüsü kullanıyormuş. Sonu XT ile biten diğer tüm SMI kontrolcüleri gibi DRAM desteği yoktur. Yani Legend 800 DRAM'sizdir. Ayrıca markanın kötü şöhretine uygun olarak bu modelde de hem kontrolcü hem de NAND değişikliğine gidilmiş. En kötüsü de bazı partileri QLC hafıza kullanmış. Çoğu kişi DRAM takıntısına sahip ama QLC hafıza daha kötü bir detay. Bunu Kingston da bilhassa NV2 ve NV3 modellerinde yapmıştır.

Konunun özüne gelecek olusak, bütçene göre en uygun seçeneği hep bir ağızdan söylemişler zaten. Ben de 22 aydır Exceria G2 1TB SSD kullanıcısı olarak düşük bütçede en iyi depolama SSD'si olduğunu söyleyebilirim. Ancak bunu alırsan sana tavsiyem o anakartın alt tarafındaki M.2 yuvasına takmalısın. Çünkü kendisi fazla ısınan bir model. Ekran kartı ile işlemci arasında o ikiliden gelen sıcak hava ile iyice ısınır. Bunu Exceria Pro ve Exceria G2 sahibi olarak ve sonradan yuvalarını değiştirerek elde ettiğim tecrübeyle söylüyorum.

Bilmediğimden soruyorum G2 hız olarak diğer SSD'lere göre çok hızlı olmayan bir SSD. Peki neden ısınıyor?

Bilmediğimden soruyorum G2 hız olarak diğer SSD'lere göre çok hızlı olmayan bir SSD. Peki neden ısınıyor?
Ben de anlayabilmiş değilim. Benzer koşulları sağlamaya çalışarak aynı testleri yaptığımda sıcaklığı Exceria Pro ile yarışıyor.

Üzerlerinde pasif soğutma yoksa ve kasa havalandırması kötüyse -her iki Exceria modelinin de- kesinlikle 70 dereceyi geçme potansiyeli var. Hatta Exceria G2 ile sıcaklık rekorum 73 dereceydi ve kısa süreliğine de olsa yüksek sıcaklık uyarısı verdi. Sonra bir ara Exceria G2'yi HP 245 G9 laptopun içine aldım. Ryzen 5 5625U işlemcisine sahip ve dahili grafik var. Basit bir oyun açtım ve 5 dakika sonra SSD 71 derece oldu. Hemen açıp çıkardım ve önceden masaüstünde kullandığım Kingston A2000 SSD'yi laptopa taktım. Masaüstünde de hem Exceria G2 hem de Exceria Pro'yu soğutucu ile kullanıyorum. Birisi anakartın, diğeri Dark markasının. Gayet basit de olsalar yaklaşık 10 derece fark ediyor. Şu an Exceria G2 depolama diski olduğu için ve alt tarafa taktığım için görece daha serin.

Sistemdeki mevcut SSD'nin DRAM bilgisini bulamadığını söyleyen üyeler olmuş.

Adata Legend 800 giriş seviyesidir. Sonradan değiştirmediyse Silicon Motion SM2267XT model kontrolcüsü kullanıyormuş. Sonu XT ile biten diğer tüm SMI kontrolcüleri gibi DRAM desteği yoktur. Yani Legend 800 DRAM'sizdir. Ayrıca markanın kötü şöhretine uygun olarak bu modelde de hem kontrolcü hem de NAND değişikliğine gidilmiş. En kötüsü de bazı partileri QLC hafıza kullanmış. Çoğu kişi DRAM takıntısına sahip ama QLC hafıza daha kötü bir detay. Bunu Kingston da bilhassa NV2 ve NV3 modellerinde yapmıştır.

Konunun özüne gelecek olusak, bütçene göre en uygun seçeneği hep bir ağızdan söylemişler zaten. Ben de 22 aydır Exceria G2 1TB SSD kullanıcısı olarak düşük bütçede en iyi depolama SSD'si olduğunu söyleyebilirim. Ancak bunu alırsan sana tavsiyem o anakartın alt tarafındaki M.2 yuvasına takmalısın. Çünkü kendisi fazla ısınan bir model. Ekran kartı ile işlemci arasında o ikiliden gelen sıcak hava ile iyice ısınır. Bunu Exceria Pro ve Exceria G2 sahibi olarak ve sonradan yuvalarını değiştirerek elde ettiğim tecrübeyle söylüyorum.
Açıkçası DRAM takıntım yok şu an halihazırda kullandığım SSD den memnunum zaten. Sadece artık depolama yetmiyor ama almışken daha iyisini de almak isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı