Çözüldü M.2 SSD önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkemng

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Motorlu Araçlar + Biraz olsun WebMaster
1 ay önce yeni bir PC topladım. 480 GB SSD var fakat bana yetmedi, 480 GB yanında bir de 500 GB bir M.2 SSD alayım diyorum, sizce hangi marka ve model almalıyım? Aman uçurmayın fiyatları :D Makul olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hikaye tabanlı, single oynanacak oyunlar için SDD gereksiz bir donanım. Elinizde mevcut SDD ye işletim sistemi ve bu söylediğim dışında FPS tarzı oyunları yükleyip HDD ye diğer oyunları yüklemek yeterli olacaktır. HDD kullanılmadığı sürece uykuda oluyor, HDD de ilk işlem yapacağınız zaman 3-4 saniyelik bir uyanma süresi dışında hikaye tabanlı oyunlar için gayet yeterli bir donanım. Yine de herşey sizin keyfinize kalmış.
Hikaye tabanlı, single oynanacak oyunlar için SDD gereksiz bir donanım. Elinizde mevcut SDD ye işletim sistemi ve bu söylediğim dışında FPS tarzı oyunları yükleyip HDD ye diğer oyunları yüklemek yeterli olacaktır. HDD kullanılmadığı sürece uykuda oluyor, HDD de ilk işlem yapacağınız zaman 3-4 saniyelik bir uyanma süresi dışında hikaye tabanlı oyunlar için gayet yeterli bir donanım. Yine de herşey sizin keyfinize kalmış.

Çözüm
HDD alacağım teşekkürler.

Soylediğim gibi keyif sizin yine de karşıt fikir almaya çalışın. Ben 480 GB M2 SDD yanında 1 TB HDD kullanıyorum şu an yeterli olsa da keşke 2 TB ve üzeri alsaymışım diyorum, eninde onunda yetmeyecek. Ama sisteme aynı işletim sistemi için 2. bir SDD hiç düşünmedim. Fiyatları yüksek olduğu için 480 GB üzerine çıkamayacağımız için depolama alanında hep eksik kalacak yada bizi 3. yada 4. SDD ye mecbur bırakacak.
Ben pek mücadeleci oyun oynamıyorum, hikaye tabanlı yada kendi başıma sağa sola koşuşturacağım oyunlardan keyif alıyorum dolayısı ile sistemimdeki SSD bana gayet yeterli.
2. bir işletim sistemi kurmak için SDD aldım ama bu sizin durumunuzdan farklı. Eninde sonunda bir HDD ihtiyacınız illaki olacağı için aldığınız kararın yanlış olduğunu düşünmüyorum. En kötü senaryo ile ileride o günün teknolojisi ile o günün uygun fiyatlarını kovalayarak bir SDD yine alırsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı