M.2 SSD, PCI_E4 ve PCI_E2 slotlarını kullanılamaz hale mi getiriyor?

S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba!

Anakartımın kılavuzunda şöyle bir yazıya denk geldim: The PCI_E4 slot will be unavailable when an M.2 SSD module has been installed in the M.2_2 slot.
İlgili konu da tam olarak beni anlatıyor: Which M.2 Slot for my OS on Gaming M3?

MSI Z270 Gaming M3 anakartıma M.2 SSD takarsam, bahsi geçen slotları kullanamayacağımla ilgili yazılar hem forumlarda hem de anakart kılavuzumda yer alıyor. Bu PCI_E slotları ne için kullanılıyor? M.2 SSD takarsam bana zararı ne olacaktır, herhangi bir donanımımdan ödün vermem gerekir mi? Örneğin HDD de kullanıyorum, eğer HDD PCI_E slotu işgal ediyorsa M.2 takıldığında HDD kullanamayacak mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aslında çoğu anakart bu yollar ile M.2 slotunu kullanıyor çünkü anakartı kullanırken geometri gerekiyor pci yollarının aynı uzunlukta olmaları gerektiğinden anakartın üstündeki tüm pci slotlarına ayrı ayrı hat çekemiyorlar, senin kullandığın anakarttaki örnek gibi m2 slotunu doldurusan pci_e4 slotu kullanılamaz hale geliyor yani anakart üreticisi birisini seç diyor sana.
HDD sata veri yolunu kullandığı için onların ayrı bir çip'i oluyor yani sorunsuz kullanırsın.

Aslında çoğu anakart bu yollar ile M.2 slotunu kullanıyor çünkü anakartı kullanırken geometri gerekiyor pci yollarının aynı uzunlukta olmaları gerektiğinden anakartın üstündeki tüm pci slotlarına ayrı ayrı hat çekemiyorlar, senin kullandığın anakarttaki örnek gibi m2 slotunu doldurusan pci_e4 slotu kullanılamaz hale geliyor yani anakart üreticisi birisini seç diyor sana.
HDD sata veri yolunu kullandığı için onların ayrı bir çip'i oluyor yani sorunsuz kullanırsın.
Tesekkür ederim
PCI_E4 dediği anakarttaki en alt PCIe slotu. Eğer ses kartı, ağ kartı vs. gibi donanımlarınız yoksa oraya takılı olan, M.2 SSD takmak sizi etkilemez.
Hepsi anakartımın içinde bulunuyor, harici olarak hiçbir kart kullanmıyorum. Şu konumda da yardımcı olma şansınız var mı? Intel SSD mi, Samsung SSD mi? - Technopat Sosyal

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı