M.2 SSD, SATA SSD, HDD hangisi daha mantıklı?

Şu an Laptop'um da bulunandan yavaş olması pek sıkıntı olmaz. Galiba linkini bıraktığım 500 GB olan SSD'yi alacağım. Bendeki şu an bulunan bu; 256 GB Samsung PM9A1 M.2 SSD PCI-e 3.0 X4 (okuma: 3000 MB/s - yazma: 2500 MB/s)

Daha da ucuz :)

Daha pahalı, ancak okuma ve yazma hızları daha yüksek.

İşte, zorunda kalmadıkça bence SATA SSD'ler yerine yuvası varsa M.2 daha mantıklı bence.

2. el yollanması durumu satıcıya bağlı. Bildiğim en kaliteli 2.5" SSD'ler şu an aklıma gelen Samsung 860 EVO ve 870 EVO.

Okuma hızı ideal fakat yazma hızını düşük buldum. Kingston A2000 modelini tercih edebilirsiniz. Diğer yandan PNY XLR8 CS3030 da iyi bir modeldir. Üstelik ikisi de uygun fiyatlı sayılır.

Dostum bu PNY bu kadar iyi marka mı, hiç güvenemediğimden almadım. Bana JD gibi bir şeymiş gibi geliyor hep.

Dostum bu PNY bu kadar iyi marka mı, hiç güvenemediğimden almadım. Bana JD gibi bir şeymiş gibi geliyor hep.

PNY 1985 yılında kurulmuş köklü ve gayet iyi bir markadır. Özellikle attığım bu XLR8 CS3030 ve Kingston'un A2000 modelleri kendi fiyat segmentlerinde bana göre 2.5" SATA SSD'lerin en büyük rakipleri. Alınır ve üzmeyecek bir modeldir XLR8 CS3030 modeli. Okuma yazma hızları da yüksek. JD ile bence kesinlikle bir tutmayın PNY'yi.

PNY 1985 yılında kurulmuş köklü ve gayet iyi bir markadır. Özellikle attığım bu XLR8 CS3030 ve Kingston'un A2000 modelleri kendi fiyat segmentlerinde bana göre 2.5" SATA SSD'lerin en büyük rakipleri. Alınır ve üzmeyecek bir modeldir XLR8 CS3030 modeli. Okuma yazma hızları da yüksek. JD ile bence kesinlikle bir tutmayın PNY'yi.

İncehesap Gaming Geceleri'nde bayağı ürünü %40-50 falan indirime giriyor PNY'nin, ama JD'yi de oradan aldığım için hep bir önyargı vardı bende PNY'ye karşı.

Masaüstü olsa HDD derdim ama dizüstüne alınacak en son parça budur. Sürekli titreşim olduğu için bad sector oluşuyor ve çok hızlı şekilde bozuluyor. SATA SSD alın.

HDD önerirken titreşim konusunu düşünmemiştim açıkçası haklısınız. Eh, ekstradan M.2 yuvası yoksa sanırım SATA SSD en uygun tercih olacak gibi.
İncehesap Gaming geceleri'nde bayağı ürünü %40-50 falan indirime giriyor PNY'nin, ama JD'yi de oradan aldığım için hep bir ön yargı vardı bende PNY'ye karşı.

Tabii MSI, ASUS, Corsair veya Kingston gibi çokça tercih edilen markalardan biri değil de daha çok F/P konusunda tercih edilen bir marka olduğu için normaldir bu önyargınız.

HDD önerirken titreşim konusunu düşünmemiştim açıkçası haklısınız. Eh, ekstradan M.2 yuvası yoksa sanırım SATA SSD en uygun tercih olacak gibi.

Tabii MSI, ASUS, Corsair veya Kingston gibi çokça tercih edilen markalardan biri değil de daha çok F/P konusunda tercih edilen bir marka olduğu için normaldir bu önyargınız.
1 m2 slotu daha boşta var, toplam 2 m2 slotu ve 1 2.5” slotu var.

1 M.2 slotu daha boşta var, toplam 2 M.2 slotu ve 1 2.5” slotu var.

Bence attığım M.2'lerden birini alın. O iki PNY ve Kingston SSD'lere bir eklenti daha yapayım:

Hatta bunu da buldum, en iyi tercihlerden biri.

Kusura bakmayın ama laptop modeli nedir?
Monster abra5 v16.5.2
Bence attığım M.2'lerden birini alın. O iki PNY ve Kingston SSD'lere bir eklenti daha yapayım:

Hatta bunu da buldum, en iyi tercihlerden biri.
Bunların fiyatı biraz yüksek kongston u sipariş edecem

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı