M.2 SSD Sıcaklığı Kaç Olmalı?

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Samsung M.2 970 EVO 250 GB modelini aldım. Daha tam geçişimi yapmadım sadece Windows kurulu ben şu an harddiskimdeki sistemi kullanıyorum. SSD Touchpad'in altında, oyun oynarken ısındığını fark ettim. Normalde dizi vb. izlediğim için elim touchpad civarında olmaz. HWMonitor yazılımı ile baktığımda 55 derece idi. Görev yöneticisine göre hiç kullanılmayan ve kullanılmasına gerek de olmayan SSD. Değer bana yüksek gelince test amacıyla fön makinesini kullanarak aşağı taraftan hava üfledim. 3-5 dakika sonunda 37 dereceye kadar düşürdüm ama bıraktığımda, bunu yazarken bile 46 derece oldu. Sizce bu değer normal mi? Normal değil ise ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen bilgi sahibi olmadığın konular hakkında konuşma. Videoyu 18,30 süresinden 10-15 saniye izlersen bir şeyler öğrenebilirsin.
Konuna yardım ve cevap amaçlı mesaj yazıyorum, benimle bu üslupta konuşamazsın, sen benim ne bilip ne bilemediğimi bilemezsin. Konuya gelirsek markaların dediklerine inanmayı bırakmanı tavsiye ederim. MSI da tasarımlarında arka plakanın termal padler sayesinde soğutmaya katkıda bulunduğunu diyor, Gigabyte da Aorus'ta arka plakadaki bakır kısım için aynısını diyor, ama yanlışlığı testlerle kanıtlanmış bir şey. Bunlae sadece pazarlama taktikleri. Markaların veya incelemelerin dediği her şeye inansaydık şu an James Donkey ve Everest Türkiye'de en çok satan markalar olurdu.

Etiketin altından görülüyor ve parçaların arasından dokunulunca hissediliyor. Adamlar cidden oraya plaka koymuşlar pasif soğutma için. Gelip saniyesinde soğutması yok normal diyemezsiniz. Bunu demeniz soğutması olduğunu bilmediğiniz anlamına gelir ki ben de sizin neyi bilip bilmediğinizi bilmiş olurum. Videodan dinlemeniz gereken kısım soğutmayı düzelttikleri değil, pasif soğutma kısmı. Firmaların hataları var diye hiçbir şeyi doğru yapmıyor değiller.

Ben ADATA M.2 kullanıyorum. Eskiden boşta 55 derece oluyordu. Mecburen soğutucu aldım boşta 30 derece falan şuan. Ama dizüstü bilgisayarlarda soğutucu takılmaz sanırım. M.2 SSD'ler ile birlikte gelen soğutucular genelde pasif soğutucu değilde ısıyı yayma görevi görüyor. M.2' SSD'ler çok ısınınca performanslarını düşürüyorlar biliyorsunuzdur zaten. Ben 1 ay kadar boşta 55 derece kullandım maksimum 60 dereceyi gördüm. Performans kaybı da yaşamadım. Senin sorununun tek çözümü soğutucu takmak biraz araştırman lazım belki dizüstü için yapılan soğutucular vardır. Olmazsa da yapacak pek bir şey yok diye düşünüyorum. Kullanıma engel bir durum değil. En kötü ihtimalle 0.5mm termal pad takılabilir ama ne kadar faydalı olur bilemem belki 1 derece bile fark etmez.

Isı normal seviyede. Bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. Laptop'umda 256'lık Samsung NVME var, çoğu zaman 50 derece civarında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı