M.2 SSD soğutucu önerisi

Hangi SSD'lerle uyumlu uyumluluk sorunu var mı acaba?

İki tane Dark alıp geçiyorum hocam :D
M.2 SSD denilince hepsi uyar diye biliyorum buradaki önemli nokta anakart diye biliyorum, yani sığar mı falan ona bakmalısınız, ama bu fiyat bandındakiler genelde küçük ve her şekilde oluyor yani, bazı anakartların içinden çıkan stok soğutucu kapak gibi, pek farklı değiller bunlar da. Dark'da kötü olacağını sanmıyorum, internette bayağıdır araştırıyorum dünden beri, bizim gibi profesyonel olmayan kullanıcılar için her şekilde iş görüyor, oyun oynuyoruz film izliyoruz vb. gibi şeyler. Şimdiden hayırlı olsun size de bana da :D. M2 SSD'de önceki gün sipariş vermiştim 2TB, o da yarın gelecek, soğutucu plakalar da artık cumartesi gelecekmiş tahmine göre, hepsi kargoda.

M.2 SSD denilince hepsi uyar diye biliyorum buradaki önemli nokta anakart diye biliyorum, yani sığar mı falan ona bakmalısınız, ama bu fiyat bandındakiler genelde küçük ve her şekilde oluyor yani, bazı anakartların içinden çıkan stok soğutucu kapak gibi, pek farklı değiller bunlar da. Dark'da kötü olacağını sanmıyorum, internette bayağıdır araştırıyorum dünden beri, bizim gibi profesyonel olmayan kullanıcılar için her şekilde iş görüyor, oyun oynuyoruz film izliyoruz vb. gibi şeyler. Şimdiden hayırlı olsun size de bana da :D. M.2 SSD'de önceki gün sipariş vermiştim 2TB, o da yarın gelecek, soğutucu plakalar da artık cumartesi gelecekmiş tahmine göre, hepsi kargoda.

Benimkilerde soğutucu var fakat 50 derece ona rağmen muhtemelen kalitesiz o yüzden satın alıyorum şimdi.

Nays ile satın aldım yanında powerbank alacaktım powerbankte aldım ve soğutucular bedava gelmiş oldu hediye para sayesinde :D

Son düzenleme:
Benimkilerde soğutucu var fakat 50 derece ona rağmen muhtemelen kalitesiz o yüzden satın alıyorum şimdi.

Nays ile satın aldım yanında powerbank alacaktım powerbankte aldım ve soğutucular bedava gelmiş oldu hediye para sayesinde :D
Hayırlı olsun ama 50 derece gayet normal ki yükte hele 😀.

Tamamen ssd ve teknolojisi ile alakalı hocam sıcaklık değerleri.
Mesela benim PCI 4.0 WD SN850 CrystalDiskMark testinde 64-65C'leri görebiliyor.
Boşta ise 40-50C arasında takılıyor çünkü PCI 4.0 sıcak çalışıyor.
Windows 11 kurulu olan PCI 3.0 Samsung 970 Evo Plus ise daha serin çalışıyor.
CrystalDiskMark testinde 39-40C'de kalıyor, boşta ise 30-35C'de çalışıyor.
PCI 5.0'ler zaten ayrı bir dünya :)
PCI 4.0 için önerilen maksimum sıcaklık 85C sayılıyor ama şahsen 75C üstü rahat edemem.

Tamamen ssd ve teknolojisi ile alakalı hocam sıcaklık değerleri.
Mesela benim PCI 4.0 WD SN850 CrystalDiskMark testinde 64-65C'leri görebiliyor.
Boşta ise 40-50C arasında takılıyor çünkü PCI 4.0 sıcak çalışıyor.
Windows 11 kurulu olan PCI 3.0 Samsung 970 Evo Plus ise daha serin çalışıyor.
CrystalDiskMark testinde 39-40C'de kalıyor, boşta ise 30-35C'de çalışıyor.
PCI 5.0'ler zaten ayrı bir dünya :)
PCI 4.0 için önerilen maksimum sıcaklık 85C sayılıyor ama şahsen 75C üstü rahat edemem.
Evet haklısınız. Her üründe sıcaklık aynı olmuyor, markadan markaya göre değişiyor üründen ürüne göre değişiyor. Size de tekrardan çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Ürünleri aldım gelsin bakalım artık. M2 SSD'de gelecek yarın, onu da bekliyorum. Soğutucu gelene kadar takarım yine SSD'yi. Bir kaç günden bir şey olmaz bence.

Evet haklısınız. Her üründe sıcaklık aynı olmuyor, markadan markaya göre değişiyor üründen ürüne göre değişiyor. Size de tekrardan çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Ürünleri aldım gelsin bakalım artık. M2 SSD'de gelecek yarın, onu da bekliyorum. Soğutucu gelene kadar takarım yine SSD'yi. Bir kaç günden bir şey olmaz bence.
Merhaba, aynı ssd'nni 1tb olanı var soğutucu aldım fakat siz ssd'nin üstündeki siyah kaplamayı çıkardınız mı?

Merhaba, aynı ssd'nni 1tb olanı var soğutucu aldım fakat siz ssd'nin üstündeki siyah kaplamayı çıkardınız mı?
M.2'lerin üzerindeki etiketi çıkarmanıza gerek yok. Ben sistemimde 2 adet Gen 4, 1 adet Gen 3 M.2 kullanıyorum. Hepsinin etiketi üzerinde ve herhangi bir termal sorun yaşamadım.
Anakartın kendi pasif soğutucuları var üzerlerinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı