M.2 SSD takmak garanti bozar mı? (Acer)

GuiltySlayer

Hectopat
İyi günler ben Acer marka laptop aldım. Laptop'ta ana kartın m.2 SSD slotu olduğunu öğrendim. Ben arka kapağı açıp takarsam boş yere garantisi bozulur mu? Model: Acer Aspire 3 A315-41G.

Merhaba. Ben de laptopu aldıktan 2 gün sonra ssd takmak için servise mail atmıştım (garantisi biter mi ve hangi ssd yi destekler diye) geri dönüş sağlamışlardı. Sizin de mail atmanızı tavsiye ederim çünkü en sağlıklısı. Bu arada benm laptop msi idi.

Ben bireysel olarak Acer'ı arayarak sormuştum. Bana genel başlık altında bozmuyor şeklinde aktardılar. Fakat vida üstü kaplama/etiket gibi garantiyi sağlayan etiket ya da etiketler varsa işlem görmesi sonrası firma çamura yatarak itiraz edebilir garantinizi iptal edebilir.

Benim işlem sağladığım laptop adına konuşursak böyle bir etiket yoktu. Bu yüzden işlemi sağladım sorunsuz.

Bende Acer VX15 var ve geçen günlerde bakım için arka kapağı açtım. Daha sonra teknik servise sorduğum zaman bozulduğunu söylemişlerdi. Yine de bir sorun belki sizin modelde bozulmuyordur.

Acer'ın bu seri modellerinde arkada RAM ve HDD için ayrı kapak var diye biliyorum. Fakat saçma bir tasarım olarak bu kapakların hiçbiri M.2 yuvasına erişmiyor. M.2 için arka kapağı komple sökmek gerekiyor. Bu yüzden garantisinin bozulma ihtimali var. Arka kapağı sökünce garanti bozulmayacak olsa HDD ve RAM için ayrı kapaklar koymazlardı sanırım. Yine de siz servisten bilgi almalısınız.

RAM veya HDD(SSD vs türevleri) Siz söküp takarken bir parçaya zarar vermediğiniz sürece garanti bozmaz. Ancak yaptığıız değişiklikden dolayı bir arıza oluşursa ! garanti dışı kalır.

Acer bilgisayarıma kendim ram ekledim herahngi bir sorun olmadı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı