M.2 SSD takmak için anakartta boş slot yok

raidenqwe

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F - GIGBYTE RTX 4060 OC - 16 GB DDR5 RAM - CRUCIAL 1TB M.2 SSD - GIGABYTE A620M-H Anakart
Anakartım Gigabyte A620M-H bir tane M.2 SSD slotu var. 1TB oraya takılı ama bana yetmiyor o yüzden yeni bir SSD almak istiyorum fakat başka M.2 SSD yeri yok. SATA SSD düşündüm fakat hızları düşük fotoğrafta PCI-e slotu var gözüküyor, sanırım ekran kartının üzerindeki slot. PCI-e to M.2 dönüştürücü alsam SSD gerçek hızını verir mi? Bir de dönüştürücü önerisi yazarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-15 212317.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-15 212317.png
    38,3 KB · Görüntüleme: 24
Anakartım Gigabyte A620M-H bir tane M.2 SSD slotu var. 1TB oraya takılı ama bana yetmiyor o yüzden yeni bir SSD almak istiyorum fakat başka M.2 SSD yeri yok. SATA SSD düşündüm fakat hızları düşük fotoğrafta PCI-e slotu var gözüküyor, sanırım ekran kartının üzerindeki slot. PCI-e to M.2 dönüştürücü alsam SSD gerçek hızını verir mi? Bir de dönüştürücü önerisi yazarsanız sevinirim.
PCIe 3.0 x1 diğer slot. Teorik olarak 700-900 mb civarı okuma yazma hızı mümkün.
Dönüştürücü ile M2 disk kullanmak yerine kaliteli bir SATA SSD kullanmak da aşağı yukarı aynı sonucu verecektir.
Tercih sizin.
Herhangi bir dönüştürücü işinizi görür çünkü o slot zaten performanslı bir slot değil.

Son düzenleme:
PCI-e 3.0 X1 diğer slot. 700-900 MB civarı okuma yazma hızı mümkün.
Dönüştürücü ile M.2 disk kullanmak yerine kaliteli bir SSD kullanmak da aşağı yukarı aynı soncu verecektir.
Tercih sizin.

SATA SSD daha mantıklı o zaman dönüştürücü kasada yer kaplar boş yere en iyisi SATA almak. 1TB SATA SSD önerebilir misin F/P

SATA SSD daha mantıklı o zaman dönüştürücü kasada yer kaplar boş yere en iyisi SATA almak. 1TB SATA SSD önerebilir misin F/P
Açtığın konu içeriği nedeni ile performans sizin için öncelikli görünüyor.
Kesinlikle Samsung 870 EVO tavsiyem.
Tek nedeni hız değil. TBW değeri en yüksek olan bu. 2400 TB a kadar veri yazma ömrü.. Hızı da yazayım. Ortalama 550 mb okuma ve yazma hızı.

@raidenqwe
M2 disk almaya karar verirseniz.. seçenekler...

Son düzenleme:
Açtığın konu içeriği nedeni ile performans sizin için öncelikli görünüyor.
Kesinlikle Samsung 870 EVO tavsiyem.
Tek nedeni hız değil. TBW değeri en yüksek olan bu. 2400 TB'a kadar veri yazma ömrü. Hızı da yazayım. Ortalama 550 MB okuma ve yazma hızı.

@raidenqwe
M.2 disk almaya karar verirseniz. Seçenekler...

Samsung SATA SSD de 1 numara olduğunu biliyorum fakat 1TB fiyatı gerçekten çok pahalı yarı fiyatına aynı hızlarda SATA SSD'ler var dediğiniz gibi ömrü çok fakat beni aşar.

Samsung SATA SSD de 1 numara olduğunu biliyorum fakat 1TB fiyatı gerçekten çok pahalı yarı fiyatına aynı hızlarda SATA SSD'ler var dediğiniz gibi ömrü çok fakat beni aşar.
Çoğu SSD nin hızı birbirine yakın. Ekonomik bulduğunuz herhangi birini alabilirsiniz.
Merdiven altı, fason üretim olmasın yeter. İntenso, Kioxia, Crucial, Sandisk, WD gibi markalardan herhangi birini alabilirsiniz.

Bu arada bir tane daha M2 disk dikkatimi çekti.

İyi akşamlar..........

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı