M.2 SSD üzerindeki jelatini sökmek sorun olur mu?

eminakcicek9

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kıoxıa 1tb
Merhaba laptopumu ikinci bir depolama aldım. Onu takarken üstündeki jelatini söktüm ve öyle taktım. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım?

Hiçbir sıkıntı olmaz dostum, o jelatin genelde koruma amaçlı konuyor ama çalışmaya engel bir şey değil. Çıkarman daha iyi bile olmuş, ısınmayı falan da etkileyebilir zamanla. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Konu çözüldüyse çözüldü işaretlede bizde mutlu dönelim dostum.

Merhaba laptopumu ikinci bir depolama aldım. Onu takarken üstündeki jelatini söktüm ve öyle taktım. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım?

Hocam o SSD'yi bilmiyorum ama o etiket genelde termal yastık gorevi gorur cogu SSD de yani sicakligi dusurmek icin var. Bir de Sökülmesi garanti dışı bırakabilir.

Hocam o SSD'yi bilmiyorum ama o etiket genelde termal yastık gorevi gorur cogu SSD de yani sicakligi dusurmek icin var. Bir de Sökülmesi garanti dışı bırakabilir.
Hocam genelleme yapmak yerine SSD’nin modeline göre konuşmak daha sağlıklı olur. Her SSD’de o jelatin termal yastık işlevi görmez. Bazılarında sadece marka/etiket amaçlıdır. Soğutma görevini gerçekten üstlenip üstlenmediği ürünün teknik dökümanından bakılmadan anlaşılmaz. Ayrıca üretici tarafından kullanıcı müdahalesine izin verilen modellerde etiketi sökmek garanti dışı bırakmaz. Bilgiye dayalı konuşmakta fayda var.

Hocam genelleme yapmak yerine SSD'nin modeline göre konuşmak daha sağlıklı olur. Her SSD'de o jelatin termal yastık işlevi görmez. Bazılarında sadece marka/etiket amaçlıdır. Soğutma görevini gerçekten üstlenip üstlenmediği ürünün teknik dokümanından bakılmadan anlaşılmaz. Ayrıca üretici tarafından kullanıcı müdahalesine izin verilen modellerde etiketi sökmek garanti dışı bırakmaz. Bilgiye dayalı konuşmakta fayda var.

Hocam zaten genel bilgilendirme yaptim, o SSD hakkinda bilgim yok diye de yazdim. Ancak bu yazdigim 2 sebepten birinin olmasi cok olasi bir durum.

Garanti dışı kalabilir. Onun dışında sorun olmaz.

Aldığın SSD'yi Exceria Pro olarak varsayıyorum veya G2 Plus'ta olabilir fark etmez. Hocamın dediği gibi 2 sonuç var karşınızda:
1- garanti patladı etiketi söktüğünüz için (geri yapıştırılabilirse yapıştırın).
2- o etiket giriş orta seviye SSD'lerde herhangi termal görevi yok

Hocam nesi bagimsiz Allah askina arkadasin yaptigi seyin 2 olasi sonucunu yazdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı