M.2 SSD vs SATA SSD

xorsen

Decapat
Katılım
24 Şubat 2021
Mesajlar
64
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhabalar. Yeni bir sistem topluyorum ve sistemin ekran kartı hariç tüm parçaları hazır. Başta planlamamı yaparken sistemi ilk kurduğumda M.2 SSD olması konusunda çok düşünmemiştim fakat son zamanlarda kafam biraz karışmış durumda. Elimde PNY markasının 535MB okuma/500mb yazma hızına sahip 240 GB kapasiteli bir SATA SSD'si mevcut. Dediğim bunu ilk başta sistemi açabilmek için almıştım ilerleyen zamanlarda anakartımda tek slot olduğu için 1TB bir M.2 SSD almayı planlıyordum. Şu an idarelik bir ekran kartı alıp sistemi açmayı planlıyorum. Windows'u bu 240'lık SATA SSD'ye kurup sistemi açmalı mıyım yoksa biraz bekleyip bir M.2 alıp Windows'u ona mı kurmalıyım? Arada çok büyük bir fark olur mu? Benim için 1 2 saniyelik farklar çok önemli değil fakat sistem hızı olarak 7sn+ bir zaman kaybım olacaksa M.2 almayı beklemek daha mantıklı gibi geliyor? Fikirlerinizi almayı çok isterim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanım ve oyun için SATA SSD yeterli.

Render alıyorsanız, büyük boyutlu dosyalar ile uğraşıyorsanız M.2 SSD o noktada daha çok işe yarar.

Arada çok büyük bir fark olur mu?

Windows açılış hızı olarak aralarında fark yok gibi bir şey.
 
Her M2 SSD SATA SSD'den hızlı değildir. NVMe M2 SSD alman lazım. SATA M2'ler de var, onlarla karıştırma satın alırken. SATA SSD ile SATA M2'ler aynı hız sınırına tabidirler.
 
Hepinize çok teşekür ederim. Günlük ve oyun için kullanacağım. Birkaç video da baktım dediğiniz gibi ufak farklar varmış. Tekrardan teşekkürler 🙌
 

Yeni konular

Geri
Yukarı