M.2 SSD Windows kurma

Arantheim

Megapat
Yer
Ataşehir , İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Makina Ressamlığı
Merhabalar;

2-3 ay önce aldığım 2 adet M.2 SSD mevut bilgisayarımda, daha öncesinde 2.5"lik bir SSD'ye kurduğum Windows'u Corsair MP510 M.2 SSD'yi takıp ona kurdum hiçbir sorun yoktu, hatta 1 ay sonra 1 TB'lık Samsung 970 Evo aldım onu da anakart üzerindeki yerine takıp oyun depolama yeri yaptım. Yani kısaca MP 510 Windows, 1 TB'lik Samsung oyun depolama ve 2.5"lik SSD'de programlar gibi kullanıyordum.
Bir sorun yaşadım Windows'u yeniden kurmak için USB'den kurulum başlattım, isimlerini karıştırıp yanlışlık ile 2.5"lik SSD'ye kurmuşum 2 tane Windows oldu açılışta seçmem gerekti. Neyse sonra düzeltmek için tekrar Windows kurdum M.2 MP 510'un içine, ve diğer 2.5"lik SSD'yi sıfırladım eski haline çevirdim. Ancak ilk açılışta Windows M.2 SSD sanki yokmuş gibi bir hata verdi, BIOS içine girdiğimde M.2'ler bütün SSD'ler gözüküyor ancak Boot bölümünde sadece 2.5"lik SSD gözüküyordu, ne yaparsam yapayım daha önce kurulum yapıp normal şekilde kullandığım M.2'yi Boot edip başlatamadım.
Hatta 1 TB'lık Samsung olan SSD'de görünmüyor Boot bölümünde. Komik olan ise bilgisayar kapalı iken Boot etmediği için açılmıyor MP510'dan, ancak BIOS içine girip F10 dediğimde sıfırdan başlattığımda açılıyor Windows :/ BIOS'da çok dolandım, sıfırladım BIOS pilini bile söktüm 1 saat beklettim tam sıfırlansın diye ancak bir türlü 2 tane M.2 SSD'yi Boot ekranına alamadım :/ o verdiği hatanın resmini çekmeyi unuttum :( bu tarz bir şey yaşayan oldu mu? ya da beni yönlendirebilecek var mı? Biraz uzun yazdım çünkü karışık ve saçma bir olay anlatması çok güç :(

2 Adet resim ekledim, belki ayarlarda sorun olabilir diye, bakarsanız sevinirim

Dosya Ekleri

• DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    1,5 MB · Görüntüleme: 35
  • DSC_0001.JPG
    DSC_0001.JPG
    1,7 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı