M.2 SSD Yavaş açılma

ethemkvnc

Hectopat
İyi forumlar,
SSD varken de ilginç bir şekilde sistemim 42 saniyede açılıyordu. M.2 SSD aldım ama hala 42 saniye açılıyor delirmemek elde değil :D Temiz format atıyorum sonuç hep aynı nerede sıkıntı var bilemedim. Fastboot özelliğini açmalı mıyım? Zararı var mı? Yoksa bile bu özelliği açmadan da sistemimin hızlı açılması gerekiyor bence.
BIOS güncel
Orjinal Windows

Sistemim;
  • MSI B450M-A PRO Max.
  • HyperX Kingston Predator 2x8 3000MHz.
  • Ryzen 5 1600 AF.
  • MSI 1660 Super.
  • Zalman ZM600-LE 600W PSU
  • Kingston A2000 500GB 2200/2000MB/S NVMe M.2 2280 PCI-e SSD
  • Samsung 860 Evo 2.5" SATA3 Solid State Disk, 250GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot ayarı konusunda son zamanlarda en sık yapılan hata sabit diski ilk sıraya alın denmesi. Bu, UEFI sistemlerde tamamen yanlış bir önerme!
  • UEFI sistemlerde Boot sıralamasında en üstte olması gereken Windows Boot Manager olmalıdır.
  • Sistemin daha hızlı açılması için CSM seçeneği Disabled yapılabilir.
  • Yine Fast Boot ayarı da Enabled yapılabilir.
Bazı sistemlerde Windows Boot Manager yanında diskin marka modeli de yazabilir.
Bir de AHCI modun aktif olduğundan emin olur musunuz?

AHCI modu aktif.

Boot ayarı konusunda son zamanlarda en sık yapılan hata sabit diski ilk sıraya alın denmesi. Bu, UEFI sistemlerde tamamen yanlış bir önerme!
  • UEFI sistemlerde Boot sıralamasında en üstte olması gereken Windows Boot Manager olmalıdır.
  • Sistemin daha hızlı açılması için CSM seçeneği Disabled yapılabilir.
  • Yine Fast Boot ayarı da Enabled yapılabilir.
Bazı sistemlerde Windows Boot Manager yanında diskin marka modeli de yazabilir.
Bir de AHCI modun aktif olduğundan emin olur musunuz?

AHCI modu açık.
Ne yaptıysam yapayım sonuç yine aynı 35 sanıye de açılıyor. HDD laptopum bile 20 sn de açılıyor :(

Son düzenleme:
AHCI modu aktif.

AHCI modu açık.
Ne yaptıysam yapayım sonuç yine aynı 35 sanıye de açılıyor. HDD laptopum bile 20 sn de açılıyor :(

Anakart logosunu kaldırın. Boot ederkenki evreleri bir görelim. Belki RAM'lerde takılıyordur. BIOS'tan ,logo yazan bir seçenek olmalı onu disabled yapın.

Anakart logosunu kaldırın. Boot ederkenki evreleri bir görelim. Belki RAM'lerde takılıyordur. BIOS'tan ,logo yazan bir seçenek olmalı onu disabled yapın.
Anakart logosunu kaldırdım yine değişmedi.
bu arada açılış süresi ile ilgili video yükledim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart logosunu kaldırdım yine değişmedi.
Bu arada açılış süresi ile ilgili video yükledim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok açık Boot ederken bir sorun var asıl soru şu hangi aygıtı Boot ederken sıkıntı yaşıyor. Ya RAM'dir depolama aygıtı. SSD'de bir sorun yok gibi gözler RAM'e döner burada. Bir de SATA SSD'yi söküp bir deneyin. Daha sonra RAM'leri tek tek farklı slotlarda deneyin. Başka bir olasılık yok gibi. Anakart logosunu kaldırdık ama Boot evresi yazmıyor acayip. Normal de o ekran saklamak içindir yazıları.

Çok açık Boot ederken bir sorun var asıl soru şu hangi aygıtı Boot ederken sıkıntı yaşıyor. Ya RAM'dir depolama aygıtı. SSD'de bir sorun yok gibi gözler RAM'e döner burada. Bir de SATA SSD'yi söküp bir deneyin. Daha sonra RAM'leri tek tek farklı slotlarda deneyin. Başka bir olasılık yok gibi. Anakart logosunu kaldırdık ama Boot evresi yazmıyor acayip. Normal de o ekran saklamak içindir yazıları.

Yok bu videoda Anakart logosunu Enable yaptım tekrardan. 2 RAM slotum var zaten ikisinin yerini değiştireyim olmadı. SATA SSD şu an zaten takılı değil.

Son düzenleme:
Yok bu videoda Anakart logosunu Enable yaptım tekrardan. 2 RAM slotum var zaten ikisinin yerini değiştireyim olmadı. SATA SSD şu an zaten takılı değil.
Klavye mouse kulaklık hoperlör vs. Varsa onları bir sökün ayrıca ramleri tek tek sadece 1 ini takarak iki slotta deneyin.Daha sorunu bulamadık ama bi bulsak.
Birde Biosu default ayarlarına çekermisiniz .
.

Klavye mouse kulaklık hoperlör vs. Varsa onları bir sökün ayrıca RAM'leri tek tek sadece 1'ini takarak iki slotta deneyin. Daha sorunu bulamadık ama bir bulsak.

Onuda denedim sabah her şeyi çıkardım sadece M.2 ile yine aynı :D vallahi benim de sinirim bozuldu bu arada çok teşekkür ederim ilginiz ve emeğiniz için. Bakalım tek seçenek RAM kaldı onu da müsait olunca deneyeceğim.

Onuda denedim sabah her şeyi çıkardım sadece M.2 ile yine aynı :D vallahi benim de sinirim bozuldu bu arada çok teşekkür ederim ilginiz ve emeğiniz için. Bakalım tek seçenek RAM kaldı onu da müsait olunca deneyeceğim.
Rica ederim.En son seçenek bir daha konuyu açarsınız başka arkadaşlarda yardımcı olur.Artık akılıma bişede gelmiyor.Biosu varsayılan ayarlara döndürmeyide unutmayın sorun bios yada bir parçasa

Rica ederim. En son seçenek bir daha konuyu açarsınız başka arkadaşlarda yardımcı olur. Artık akılıma bir şeyde gelmiyor. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürmeyi de unutmayın sorun BIOS ya da bir parçasa

BIOS güncellemeden önce de aynı sürede açılıyordu güncelledim yine aynı süre halbuki BİOS indirme sayfasında açılış süresinde hızlanma diye belirtilmiş yeni BİOS için. O yüzden son çare donanım kaynaklı gibi dediğiniz gibi.

BIOS güncellemeden önce de aynı sürede açılıyordu güncelledim yine aynı süre halbuki BİOS indirme sayfasında açılış süresinde hızlanma diye belirtilmiş yeni BİOS için. O yüzden son çare donanım kaynaklı gibi dediğiniz gibi.
Ben size yarın atarım benim boot ekranını.Artık yeni konu açın madem bilen birileri çıkar belki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı