M.2 SSD yeri olmayan anakartta M.2 SSD kullanılabilir mi?

enestarhan01

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. SSD alacaktım fakat anakartımın modelinde M.2 SSD soketi yok fakat ben SATA yerine M.2 SSD almak istiyorum alsam kullanabilir miyim? Cevaplar için teşekkürler şimdiden. Anakart modeli: H61fel- u es 1912020001 zr 1948009952.

Arkadaşlar selam. SSD alacaktım fakat anakartımın modelinde M.2 SSD soketi yok fakat ben SATA yerine M.2 SSD almak istiyorum alsam kullanabilir miyim? Cevaplar için teşekkürler şimdiden. Anakart modeli: H61fel- u es 1912020001 zr 1948009952.
https://www.amazon.com.tr/Dark-DK-AC-PEM2-PCI-4X-Dönüştürücü/dp/B07DPSDLPT/ref=sr_1_11?keywords=m2+pcie+dönüştürücü&qid=1706818325&sr=8-11

PCI To M.2 alarak kullanabilirsiniz. Ama anakartınız boot etmeyebilir Windows'u M.2'ye kurmasanız daha iyi. Depolama için kullanabilirsiniz rahatlıkla.

Maalesef takamazsınız direkt anakart değiştirmem gerek yoksa başka anlamı kalmıyor. SSD yuvası için M.2 slotları göre bakınız.

Yanlış bilgi.

Şimdi anakartınızda M.2 yuvası yok. M.2 kullanacağım derseniz size M.2 to PCI-e adaptörü lazım. Adaptörü, anakartınızdaki PCI-e 2.0 x1 yuvasına takmanız gerekecek fakat PCI-e 2.0 x1 yuvası en fazla 500mb/s hızlarına kadar çıkabiliyor ki bu değerler sizde daha düşük olacaktır diye tahmin ediyorum. Hadi diyelim adaptörü, M.2'yi aldınız ama boot edemeyeceksiniz çünkü yanlış hatırlamıyorsam H61 chipsetlerde M.2 sürücüsü yok. Bunun için de mod bios kurmanız gerekecek. Hadi uğraştınız hepsini yaptınız ama alacağınız okuma-yazma hızları SATA 2.0 hızından en fazla 100mb/s fazla olur ki bu da size çok bir fayda sağlamaz. Hiç uğraşmadan SATA SSD almanızı tavsiye ederim.

https://www.amazon.com.tr/Dark-DK-AC-PEM2-PCI-4X-Dönüştürücü/dp/B07DPSDLPT/ref=sr_1_11?keywords=m2+pcie+dönüştürücü&qid=1706818325&sr=8-11

PCI to M.2 alarak kullanabilirsiniz. Ama anakartınız boot etmeyebilir Windows'u M.2'ye kurmasanız daha iyi. Depolama için kullanabilirsiniz rahatlıkla.

Yanlış bilgi.

Haklısınız ama demek istemdim ki anakart uymaz, başka anakart bakabilir. Windows için sistem hali kullanacaksa o şekil olabilirdi. Şahsen biraz mantıksız oldu, kusura bakmayın. Siz nasıl anlaşılıyorsa, sorunuz çözdüyseniz problem yoktur. Saygılar.

PCI To M.2 alarak kullanabilirsiniz. Ama anakartınız boot etmeyebilir Windows'u M.2'ye kurmasanız daha iyi. Depolama için kullanabilirsiniz rahatlıkla.

Yanlış bilgi.
Peki bilgisayar hızlanır mı ?

Şimdi anakartınızda M.2 yuvası yok. M.2 kullanacağım derseniz size M.2 to PCI-e adaptörü lazım. Adaptörü, anakartınızdaki PCI-e 2.0 X1 yuvasına takmanız gerekecek fakat PCI-e 2.0 X1 yuvası en fazla 500mb/s hızlarına kadar çıkabiliyor ki bu değerler sizde daha düşük olacaktır diye tahmin ediyorum. Hadi diyelim adaptörü, M.2'yi aldınız ama boot edemeyeceksiniz çünkü yanlış hatırlamıyorsam H61 chipsetlerde M.2 sürücüsü yok. Bunun için de mod BIOS kurmanız gerekecek. Hadi uğraştınız hepsini yaptınız ama alacağınız okuma-yazma hızları SATA 2.0 hızından en fazla 100mb/s fazla olur ki bu da size çok bir fayda sağlamaz. Hiç uğraşmadan SATA SSD almanızı tavsiye ederim.

Patriot Memory 512 GB SSD nasıl sizce.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00