Çözüldü M.2 SSD'nin okuma yazma hızında tutarsızlık var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KAI3415

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 980 1TB 3500/3000mb
Anakart
ASUS Tuf Gaming B560M-PLUS
Neden bu şekil oldu bilmiyorum ama bir süredir bir gariplik vardı. Test edeyim dedim ve sonuçlar bu şekilde çıktı:

Ekran görüntüsü 2024-12-08 223659.png

Birkaç defa test ettim sonuçlar hep birbirine yakın çıktı. Programda bir sıkıntı vardır dedim, diğer SSD mi tarattım onun sonuçları normal çıktı.
Bu sonuçlar bilgisayar boştayken yaptığımda çıkan sonuçlar, bunun bir çözümü var mıdır? Son zamanlarda durup dururken bilgisayarımda ekranlar vs gidiyor geri gelmiyor, bilgisayarı kasanın tuşundan kapatıp geri açmak zorunda kalıyorum. Bununla bir bağlantısı var mıdır? Yazılımsal bir çözümü vs si varsa yardım edin. Umarım servislik bir durum değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Manuel trim komutunu deneyin. CMD yönetici olarak çalıştırıp "defrag C: /L" yazın.

3 GB test için yetersiz kalıyor.
1733765781328.png

Yaptım. tekrardan benchmark testini de yaptım, hem crystal den hem samsung magician dan;

1733766382520.png

1733766394263.png

İki test arasında aşırı fark çıktı. Gene hızı çokça arttı da hala kayıp var hızda.

Eki Görüntüle 2370800

Yaptım. tekrardan benchmark testini de yaptım, hem crystal den hem samsung magician dan;

Eki Görüntüle 2370807
Eki Görüntüle 2370809
İki test arasında aşırı fark çıktı. Gene hızı çokça arttı da hala kayıp var hızda.
Mümkünse eğer bu diskin boş alanını artırmak için bazı dosyaları farklı bir diske kopyalayın ve ya gereksiz olanları silin. Tekrar deneyin. SSD-lerin yapısına bağlı olarak alan küçüldükce yazma hızı büyük ölçüde düşer. 300 GB boş yer açınca tekrar hız testi yapın. 5 kere yapmanıza gerek yok. 1 kere yapsanız yeter. Bunun gibi test uygulamaları da fazla yazma işi yaptığı için boşuna diskinizi yıpratır.

Mümkünse eğer bu diskin boş alanını artırmak için bazı dosyaları farklı bir diske kopyalayın veya gereksiz olanları silin. Tekrar deneyin. Ssdeksilerin yapısına bağlı olarak alan küçüldükce yazma hızı büyük ölçüde düşer. 300 GB boş yer açınca tekrar hız testi yapın. 5 kere yapmanıza gerek yok. 1 kere yapsanız yeter. Bunun gibi test uygulamaları da fazla yazma işi yaptığı için boşuna diskinizi yıpratır.

Peki hocam çok teşekkürler normale yakın bir değere çıktı sayenizde. Yaklaşık 370GB'a kadar çıkardım boş alanı içindeki. Pek bir fark olmadı ama normale yakın bir değere geldi en azından.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı