M.2 SSD'nin yanına SSD takılabilir mi?

"Normal SSD" dediğin SATA portlarına takılan SSD'dir. Anakartlarda ise genellikle en az 3 tane SATA portu olur. Yani eğer bilgisayar sadece M2 SSD ile gelecekse, o SATA portlarının tamamı boştur ve o portlar kaç taneyse o kadar SSD takabilirsin.

Kasa: Cooler Master Masterbox MB511.

M.2 SSD: SanDisk Ultra 3D 500 GB.

SSD: Samsung 870 EVO 500 GB

Bu modellere göre bu dediğim şeyi gerçekleştirebilir miyim?
SATA portu denilen şey anakartta mevcut fakat anakartı bilmeden de direkt takabileceğini söyleyebilirim. Kanıtlamak için anakartının modelini sormak durumundayım. Anakartının modeli nedir? Hazır sistem alıyorsan direkt linkini de atabilirsin.

Turuncu ile çizip "1" yazdığım yer, M2 SSD'nin takıldığı yer. Yani "1" yazarken, 1 tane olduğunu kastettim ekran görüntüsünde. Oraya SanDisk Ultra 3D 500GB M2 SSD takılıyor.
*Soldaki turuncu çizgileri ben çizmedim. Onlar anakartın kendisinin.

Kırmızı ile çizdiğim yerler ise "Normal SSD" dediğin SSD'lerin takıldığı yer. Yani üstteki iletinde yazdığın Samsung 870 EVO 500GB'nin takıldığı yer. Bu kırmızıyla çizdiklerimden toplam 4 tane var, yani 4 tane Samsung 870 EVO 500GB takabilirsin istersen bile.

b450mk2.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı