M.2 SSD'ye Format Atamıyorum

DeepHunter

Kilopat
Merhabalar,
1 yıl önce XPG GAMMIX S11 Pro (238 GB) M.2 SSD almıştım ve sıkıntısız bir şekilde kullanıyorduk. Oğlum farklı bir HDD programı ile M.2 SSD'ye bir şeyler yapmış ve normal USB ile önceden format atıp kurulum yaptığım SSD'ye artık kurulum yapamıyorum.

Bilgisayar kurulum USB diskini görüyor, SSD'yi görene kadar menüler geliyor sorunsuz. SSD'yi formatlayıp siliyorum. Buraya kadar sorun yok. Kurulum için SSD'yi göstediğimde, bu SSD'ye kurulum yapılamaz diyor.
Nette araştırdım ve Rufus programı ile farklı bir kaç ayar yapıp kurulum diskini oluşturunca, format atar oldum. Rufus ayarları resimdeki gibi olunca kurulum oluyor. Onun dışında hiç bir şekilde kurulum yapamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Anlatım - 1.png
Anlatım - 2.png

Evet hocam, aynen MBR diye birşeyden bahsetmişti. Hocam şuan ssd'de işletim sistemi yüklü, bu şekilde Diskpart ile temizleme yapabilir miyim?

Aşağıdaki işlemleri Windows arayüzünde SSD diskinize yaptıktan sonra istediğiniz kurulum diskiyle kurulum yapabilirsiniz.

1-Başlat + R kombinasyonu ile Çalıştır uygulaması açılır.
2-diskpart yazılarak devam edilir ve yönetici onayı verilir.
3-list disk komutu girilerek bağlı diskler görüntülenir.
4-Format atılacak olan disk bulunur. Örneğin numarası 5 ise select disk 5 komutu girilir.
5-clean komutu girilerek disk temizlenir.

Aşağıdaki işlemleri Windows arayüzünde SSD diskinize yaptıktan sonra istediğiniz kurulum diskiyle kurulum yapabilirsiniz.

1-Başlat + R kombinasyonu ile Çalıştır uygulaması açılır.
2-diskpart yazılarak devam edilir ve yönetici onayı verilir.
3-list disk komutu girilerek bağlı diskler görüntülenir.
4-Format atılacak olan disk bulunur. Örneğin numarası 5 ise select disk 5 komutu girilir.
5-clean komutu girilerek disk temizlenir.

Bu işlemi windows ortamında değil iseniz de , sistem kurulum ekranında görev yöneticisini çalıştırıp ta yapabilirsiniz. Arkadasın yazdığı komutları uygulayarak(Başka bir hdd olmadığını farz ederek yazdım)

Bu kadar kısa bir sürede yaşamış olduğum sıkıntıya yardımcı olmak için zaman ayırarak bilgilerinizi paylaşmanız beni çok mutlu etti arkadaşlar. Allah hepinizin işini gücünü rast getirsin. Hepinize tek tek teşekkür ederim. İyi ki varsınız. İyi ki böyle bir site var.

Edit=
Kurulum ekranında diskpart yaptım arkadaşlar ve "Diskpart diski temizlemeyi başardı" yazısından sonra CMD'den çıktım. Kurulum ekranına geldiğimde yine aynı hatayı verdi ve olmadı.
IMG_20200112_132514-2312x1736.jpg
IMG_20200112_132641-2312x1736.jpg

Kurulum ekranında ise SHİFT + F10 komutu ile CMD'yi açıp diskpart komutunu girip yapabilirsiniz.
Hocam maalesef Diskpart yaptım ama durum değişmedi
Çözümü buldum arkadaşlar,

Laptop'ta 2 tane disk vardı (m.2 ssd ve normal ssd) ikisi de 1 inci disk olarak görünüyor muş. Kurulum yapmayacak olduğum ssd yi çıkardım ve m.2 ssd ye kurulum yaptım. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. 🙏

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı