M.2'de yüklü oyunları açınca PC reset atıyor

Loveiscry

Kilopat
Katılım
10 Aralık 2015
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Arkadaşlar bende Z590 Gaming Wi-Fi Plus anakart var. Bir süre önce Adata 1 TB'lık M.2 SSD aldım. 10. nesil bir işlemcim olduğu için PCI-e 4.0'ı kullanamadım mecburen diğer slotlardan birine taktım. Windows 10'u buna kurdum. Diğer 2.5 inçlik SSD'lere de oyunları kurdum fakat oyun açtığım zaman oyunlar donuyordu. Bir süre araştırdım fakat çözüm bulamadım. Adata'ların bozuk çıkabileceğini söylediler ben de bozuk olduğunu düşünerek Windows'u 2,5 inçlik SSD'lere kurdum, oyunları da oraya kurdum. Adata'yı da yedek disk olarak kullandım.

6 aydır hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bugün Samsung'un 980 Pro 2 TB'lık SSD'sini aldım. İkiye böldüm. Bir bölümüne Windows diğer bölümüne de oyunları kurdum. Fakat bu sefer de hangi oyunu açtıysam PC reset atıyor. Anakartta mı sorun var acaba diye düşündüm. Oyunları 2,5 inçlik SSD'lere kurdum birkaç oyunu denedim sıkıntı çıkmadı. Sorun neden olabilir bir fikri olan var mı acaba?
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    42,2 KB · Görüntüleme: 14
  • 2.png
    2.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 24
  • 3.png
    3.png
    20 KB · Görüntüleme: 14
  • 4.png
    4.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 17
BIOS güncel mi? M.2 için bazen BIOS güncellemesi gerekebiliyor.
 
BIOS güncel değil galiba ama şimdi fark ettim Windows bu M.2'de yüklü sorunsuz çalışıyor fakat yüklü oyunları silmeye çalıştığımda oyun bulunamadı hatası veriyor.
 
Oyunlar için dosya doğrulaması yaptınız mı?
 
Özellikle bir servise ait olan oyunlar için yapılır. Steam, Epic gibi. M.2 için özel bir şey değil.
 
Anladım ama ben bu oyunları SATA SSD de sorunsuz oynuyor gerektiğinde siliyordum hatta denemek için oyunun birini oraya yükledim açtım biraz oynadım ve sildim hiç sorun çıkmadı. Reset falan atmadı. Sadece M.2'ye yüklenen oyunlarda yapıyor bunu. M.2 yuvası sorunlu desem şu an oraya kurulu Windows'tan yazıyorum.
BIOS'u ilk anakartı aldığımda güncellemiştim. 26.04.2021 tarihli. Büyük ihtimalle güncellenmesi gerekiyordur tabii.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı