M1 Air alternatifi var mı?

• Konuyu başlatan Sienon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.544
Düşündüğüm Intel model 16bin civarı Mac alırsam 16 GB 23bin civarı oluyor 8 GB olursa 18bin civarı. Fiyatlar konusunda ne diyorsunuz.

Yanlis hatirlamiyorsam 2016 serisinden beri upgrade yapilamiyor. Sizin bilgi baya bir eski kalmis :D 8-9 sene neredeyse.

Politikadan ziyade cihazi ince ve tek kalip halinde tutmak icin yaptiklari bir durum. Keske arttirabiliyor olsak fakat bazi Windows cihaz da ince olmaya calisirken bu yukseltme ozelliklerinden vazgeciyorlar artik. Sadece Apple i suclamamak lazim. Dedigim gibi ama gonul ister degistirebilmek, Apple cok fazla masraf cikariyor, ssd ve ram arttirimina ilk alirken.
Dediğiniz doğrudur hocam benim Mac biraz eski olabilir 😆 8GB ramin üzeceğini de açıkcası düşünmüyorum.

Düşündüğüm Intel model 16bin civarı Mac alırsam 16 GB 23bin civarı oluyor 8 GB olursa 18bin civarı. Fiyatlar konusunda ne diyorsunuz.
İşlemciden dolayı böyle hocam. M1'in performansını biliyorsunuzdur zaten illahi M1 alınacak değil ama 2-3K fazladan verip kaliteli birşey almanız daha iyi olur.

@Jordan Belfort hocam ben M1 Pro 14 10 Core 16 GPU modeli alacağım da. Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Yazılım ve video editörlük için alıyorum. Hobi olarak da modelleme gibi şeylerle uğraşabilirim. Çok uygulama ve sekme açıkken RAM swapı ne kadar iyi yapabiliyor yani hiç takılma oldu mu? Şimdiden teşekkürler yanıtınız için hocam.

M1 kritik bir seviyede fiyat olarak onun üzerinde ekran kartlı notebooklar başlıyor ama bana zaten küçük bir cihaz gerek ben 16 kısmını düşüneyim ama ortak kanı M1 yönünde.

Kesinlikle M1 tercih etmelisiniz. Basit işler için 8 GB RAM ucu ucuna yeterli olabilir ama uzun ömürlü kullanım ve SSD sağlığı için 16 GB RAM tercih etmelisiniz.

@Jordan Belfort hocam ben M1 Pro 14 10 Core 16 GPU modeli alacağım da. Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Yazılım ve video editörlük için alıyorum. Hobi olarak da modelleme gibi şeylerle uğraşabilirim. Çok uygulama ve sekme açıkken RAM swapı ne kadar iyi yapabiliyor yani hiç takılma oldu mu? Şimdiden teşekkürler yanıtın için hocam.

Kesinlikle M1 tercih etmelisiniz. Basit işler için 8 ucu ucuna yeterli olabilir ama uzun ömürlü kullanım ve disk sağlığı için 16 tercih etmelisin bence.

Video editor noktasinda bilgi veremeyecegim cunku bu cihazda yaptığımi hatirlamiyorum hiç.

1. Yazilim noktasinda zaten isim geregi her an cihazi bunun icin kullanıyorum.
    Performans sorunu yasamiyorum. Hatta gecen gun canim sikildi, butun programlar acikken Civilization 6 açtım bir de oynadim kapadim :D
    Genelde mesai icerisinde kullandigim programlarda bu hafta yeni takima gectim o nedenle programlarim degisti, docker desktop (5 6 container aktif), goland (2 adet), PyCharm (1 adet), ıntellij (1 adet) ve onlarca sekme ile Google Chrome, Spotify bazen acik, slack, medis. Genelde bu programlar benim elimin altinda olanlar ve her an kullandigim. +2 adet monitor ile kullanıyorum genelde masadayken. Herhangi bir sorun ya da takilma hiç yasamadim. Ozellikle sag sol ekran gecislerde.
  2. Unity ile hobi amacli oyun gelistirmelerine merak salmistim, amatorce ogrenerek yapiyordum zaten ama orada da bir sorun yasamadim genel olarak.
  3. Oyun noktasinda ise CIV6, CK3, Shadow of mordor, DotA2 falan oynuyorum su an aktif bir sorun da yaratmadi. Zamaninda Diablo 3U bu MacBook'ta bitirdim, sorunsuzdu. The elder scroll Online da oynadim bu cihazda cok guzel akiyordu vallahi sorunsuz.

Video editor noktasinda bilgi veremeyecegim cunku bu cihazda yaptığımi hatirlamiyorum hiç.

1. Yazilim noktasinda zaten isim geregi her an cihazi bunun icin kullanıyorum.
    Performans sorunu yasamiyorum. Hatta gecen gun canim sikildi, butun programlar acikken Civilization 6 açtım bir de oynadim kapadim :D
    Genelde mesai icerisinde kullandigim programlarda bu hafta yeni takima gectim o nedenle programlarim degisti, docker desktop (5 6 container aktif), goland (2 adet), PyCharm (1 adet), ıntellij (1 adet) ve onlarca sekme ile Google Chrome, Spotify bazen acik, slack, medis. Genelde bu programlar benim elimin altinda olanlar ve her an kullandigim. +2 adet monitor ile kullanıyorum genelde masadayken. Herhangi bir sorun ya da takilma hiç yasamadim. Ozellikle sag sol ekran gecislerde.
  2. Unity ile hobi amacli oyun gelistirmelerine merak salmistim, amatorce ogrenerek yapiyordum zaten ama orada da bir sorun yasamadim genel olarak.
  3. Oyun noktasinda ise CIV6, CK3, Shadow of mordor, DotA2 falan oynuyorum su an aktif bir sorun da yaratmadi. Zamaninda Diablo 3U bu MacBook'ta bitirdim, sorunsuzdu. The elder scroll Online da oynadim bu cihazda cok guzel akiyordu vallahi sorunsuz.

Ağzınızdan bal damlıyor hocam çok teşekkürler. Elinizdeki model 16 GB model mi? Ve dediklerinize bakarsak yeni bir çağa zıplayacağım gibi çünkü elimdeki bilgisayar 2018'den beri Pentium G4560 işlemci 1050 Ti ekran kartı ve 8 GB RAM 😂

8 GB üzer mi ileride pişmanlık olma ihtimali nedir? Mac dünyasından bir haber biriyim Intel tarafında üzebilir ama upgrade imkanı var.

Hocam 16 RAM alın 8 yetersiz günlük kullanımda pek sorun gözükmezken bile 6 7 GB RAM kullanabiliyor ortalama yükteki işlemlerde heleki renderda 7.5 gibi değerlere çıkar FPS down yaşarsınız ekran kartı olmadığından bu arada oyun yükleyemezsiniz neredeyse ona göre düşünün ve bazı işleri eski PC'ler bile yaparken sizin M1 yapmayabilir o yüzden sizi üzebilir ama amaç rendersa sorun olmadan alırsınız renderı.

Ağzınızdan bal damlıyor hocam çok teşekkürler. Elinizdeki model 16 GB model mi? Ve dediklerinize bakarsak yeni bir çağa zıplayacağım gibi çünkü elimdeki bilgisayar 2018'den beri Pentium G4560 işlemci 1050 Ti ekran kartı ve 8 GB RAM 😂
16inc makinem 32gb,
ayni makinenin 14inc 16gbsi var. Ikisini de aktif olarak kullaniyorum, birebir ayni seylerde. Aralarinda bir performans farki gozlemlemedim oyle. 16inclik makinemin pili bana gore daha cok gidiyor ama onun haricinde birebir ayni isi yapiyorum iki cihazda da. 14u genelde kucuk canta aldigimda vs yanima aliyorum.

Son düzenleme:
16inc makinem 32 GB,
Ayni makinenin 14inc 16 GB'si var. Ikisini de aktif olarak kullanıyorum, birebir ayni seylerde. Aralarinda bir performans farki gozlemlemedim oyle. 16inclik makinemin pili bana gore daha cok gidiyor ama onun haricinde birebir ayni isi yapiyorum iki cihazda da. 14u genelde kucuk canta aldigimda vs yanima aliyorum.

Teşekkürler. 14 inç modelde kaç saat ekran süresi alıyorsunuz hocam.

Teşekkürler. 14 inç modelde kaç saat ekran süresi alıyorsunuz hocam.
Simdi bu sureyi olcmedim yakin zamanda ama su an sunu soyleyebilirim; daha sabah 9da cihazimi sarjdan cikarip, mesai boyunca calisip, is bitisind edaha sarjim bittigi olmadi. Genelde Sabah cikarip aksam takiyorum. Hem mesai hem bir kac saatlik kafa dagitma seansi (Oyunu dahil etmeden soyluyorum, oyun oynarken her zaman pile takiyorum, onu olcmedim)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı