M2 Air 8 GB yeterli mi?

• Konuyu başlatan 372121
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.624
Üniversite için yazılım yani.
Yazılım için daha da yetmez zaten. Bir yığın IDE açacaksın, belki sanal makine açacaksın, Android Studio desen ağlarsın zaten.

Mac almayıp 16 RAMli x86 mimarili standart bir laptop alsanız da işinizi paşa paşa görecek. O cihaza 40 vereceğinize 4 tane laptop alır her gün tekini kullanırsınız.

Buyrun, arkada sadece Jetbrains Rider açık, bir de Linux kullanıyorum öyle düşünün.
1696241358658.png

Üniversite için yazılım yani.
Gayet yeter, yazılımı öğrenmek için aman aman belleklere ihtiyaç yok. Hele ki Macbook gibi unified memory kullanan dizüstüler için. Yazılımcının işi şarja takılı değilken işlem yeteneğini kaybetmeyen dizüstü ile, o da sadece Apple ürünlerinde var şimdilik. Amaç yazılım ise 8 alıp geçin.

Gayet yeter, yazılımı öğrenmek için aman aman belleklere ihtiyaç yok. Hele ki MacBook gibi unified Memory kullanan dizüstüler için. Yazılımcının işi şarja takılı değilken işlem yeteneğini kaybetmeyen dizüstü ile, o da sadece Apple ürünlerinde var şimdilik. Amaç yazılım ise 8 alıp geçin.

Peki 8 GB 5-6 sene gidecek mi? Arkadaş onu da istiyor çünkü.

Yazılım için daha da yetmez zaten. Bir yığın IDE açacaksın, belki sanal makine açacaksın, Android Studio desen ağlarsın zaten.

Mac almayıp 16 RAMli x86 mimarili standart bir laptop alsanız da işinizi paşa paşa görecek. O cihaza 40 vereceğinize 4 tane laptop alır her gün tekini kullanırsınız.

Buyrun, arkada sadece Jetbrains Rider açık, bir de Linux kullanıyorum öyle düşünün.
Eki Görüntüle 1964718

Neden bir çok IDE açıyor orayı anlamadım, bu adam üniversiteden cross-platform yazmaya mı başlayacak? Yazsa bile Mac Air M2'lerle çok optimize swap yapıyor zora geldiğinde. Makinanın olayı zaten stress yönetimi. Bunla render alan var, IDE mi çeviremeyecek? Bana mantıklı gelmedi dedikleriniz. Görseldeki makina M2 Pro - 16GB - Sonoma. Buna rağmen Wired Memory oranı 1.80 GB. IntelliJ gibi modern bir IDE'de ise 2GB bellek kullanıyor. Daha Swap yapmadan sistem belleğinin yarısı boş olacak arkadaş 8GB almak yolundan giderse.

1696242405545.png

Peki 8 GB 5-6 sene gidecek mi? Arkadaş onu da istiyor çünkü.
Amaç yazılım ve üniversite ise evet yeter. Zaten M platformunda olacak.

Neden bir çok IDE açıyor orayı anlamadım, bu adam üniversiteden cross-platform yazmaya mı başlayacak? Yazsa bile Mac Air M2'lerle çok optimize swap yapıyor zora geldiğinde. Makinanın olayı zaten stres yönetimi. Bunla render alan var, IDE mi çeviremeyecek? Bana mantıklı gelmedi dedikleriniz.

Eki Görüntüle 1964727

Amaç yazılım ve üniversite ise evet yeter. Zaten M platformunda olacak.
Bir yığın derken çeşit bazında söylemiştim. Orada küçük bir anlatım bozukluğum var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı