M5A78L-M LX3'e Windows 11 için işlemci önerisi

karanfil42

Yoctopat
Daha fazla  
M5A78L-M LX3 anakart var. FX 8320 işlemci, 16 GB RAM. Windows 11'e yükseltmek istedim ama işlemci desteklemiyor diyor. Hangi işlemci takmam gerekir?

O sıketteki hiçbir işlemci Windows 11 desteklemiyor.

Eğer anakartında TPM 2.0 varsa ve Secure Boot destekliyorsa Valorant gibi oyunlarda sorun yaşamazsın.

Ama yoksa Rufus ile yüklesen bile Valorant girmeye çalıştığında TPM 2.0 hatası verecek. Windows 10 kullanmaya devam edin.

O sıketteki hiçbir işlemci Windows 11 desteklemiyor.

Eğer anakartında TPM 2.0 varsa ve Secure Boot destekliyorsa Valorant gibi oyunlarda sorun yaşamazsın.

Ama yoksa Rufus ile yüklesen bile Valorant girmeye çalıştığında TPM 2.0 hatası verecek. Windows 10 kullanmaya devam edin.
UEFI BIOS olmadığı için olabilir mi? Windows 11 gereksinimlerinde işlemci ile ilgili çok bir şey dememiş ama UEFI gerekli yazıyor.

UEFI BIOS olmadığı için olabilir mi? Windows 11 gereksinimlerinde işlemci ile ilgili çok bir şey dememiş ama UEFI gerekli yazıyor.

TPM 2.0 olması için UEFI BIOS olmasına gerek yok. Ben sadece Valorant için gerekli olan şeyi söyledim. Ama muhtemelen yoktur diyeceğim ama ASUS anakartın sağı solu belli olmaz. Belki TPM 2.0 vardır. TPM takma yuvası bulunuyor çünkü. Belki takılıdır. Belki değildir.

Neyse çok uzatmaya gerek yok. Zaten ben olduğu veya olmadığı duruma göre yapabileceği şeyleri söyledim. Bunlar göz önüne alıp yükleme sorumluluğu kendisinde kalmış olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı