Çözüldü M5A97 sistem atimpag.sys mavi ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yasin68

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandir mavi ekran sorunuyla boguşuyorum.
Sistemim şu şekilde;

Anakart : Asus M5A97
İşlemci : AMD FX 6100
RAM : Corsair 16 GB dual
PSU : Cooler Master g750m
Ekran kartı: Msi RX 470 4GB
Depolama : OCZ 256GB SSD
Işletim sistemi: Windows 10 64 bit

Öncellikle ekran kartı, PSU yeni. Hatanın bu parçalardan olabileceğini düşünerek yeniledim. RAM'de denendi, ama buna rağmen mavi ekran almaya devam ediyorum. Değişmeyen işlemci ve anakart kaldı. Mavi ekrana ek olarak resim de gördüğümüz üzre başka bir sorun çıktı. Bu sorunu genelde PC açılırken veriyor monitor bu şekilde oluyor ve kendini 2-3 kez kapatiyor ve açıyor ardından mavi ekran "atikmpag.sys" sorunu verip resetliyor. Driver'larim güncel, güncel olmayan donanimdan da kaynaklana bildiğini öğrendim ama cevap bu da değil.
Bir çözüm öneriniz yada yol gösterecek fikriniz olup yardim ederseniz çok mutlu olacağım. Minidump dosyalarını da paylaşıyorum sizinle.

Desktop.rar

1.jpg
2.jpg
PicsArt_03-26-04.30.10.jpg

Çözüm
Kıymetli arkadaşlarım, hala mavi ekran almaya devam ediyorum. Ne yaptiysak olmuyor. AMD 1600X'li yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Emegi geçen herkese çok teşekkür ederim. Kiymetli zamanınızı ayirdiniz bana, hakkınızı helal edin.

Tekrardan merhaba arkadaşlar iyisinizdir umarim. Sistem toplamadan önce son dokunuşları yapım derken sorunu çözdüm ikinci haftam mavi ekran yok :) Sanırım sorun AMD chipset driverdaymış. Yeni güncelleme yayınlamışlar, onu kurunca sorun düzeldi. Tekrar teşekkür ederim her şey için.
Zaten başka bir ekran kartı tak böyle sıkıntılar yaşamayacaksın.
Zaten başka bir ekran kartı tak böyle sıkıntılar yaşamayacaksın.

Ne yazık ki dediğin gibi olmadi. Eski ekran kartımı taktım, bu sefer sistem açıldı ama iki resetten sonra "bad system config info" hatasını tekrar almaya başladım. PC gene onarma ve reset döngüsüne girdi. Sanırım anakart sorunlu gibi. Bir de kuzey köprüsüne el degilmiyor.

Neyazık ki dediğin gibi olmadi eski ekran kartımı taktım,bu sefer sistem açıldı ama iki resetten sonra "bad system config info"
hatasını tekrar almaya başladım pc gene onarma ve reset döngüsüne girdi sanırım anakart sorunlu gibi.Bir de kuzey köprüsüne el degilmiyor.
Bu sefer farklı bir hata almışsınız. Minidump dosyalarınızı tekrar paylaşır mısınız?

Pc açılırsa aklımda kardeşim :) Masaüstü gelmeden o hatayi veriyor.

Desktop.rar
Dediğim gibi bu sefer farklı bir hata almışsın. CRITICAL_PROCESS_DIED ve ntoskrnl.exe hatası. Başka ekran kartıyla temiz Windows 10 x64 kurup testlerini yap. Mavi ekran almazsan sorunlu olan ekran kartını tekrar tak dene.

Söylenenler yapılmamış bile önerilmeyen yazılımlar kullanıyorsun. Bu şekilde kendiliğinden düzeleceğini sanıyorsanız boşuna beklemeyin.

Kendiliginden düzeleceğini elbet düşünmüyorum. Windows'u kuralı 3 gün oldu. Sistemi biraz strese sokmak gerek sanırım. "bad system config info" sorununu şu an almiyorum, ama genel olarak sorun çözüldüğünde yazmayı düşünüyordum. Yoksa sizin tavsiyelerinizi dinlemeyecek olsam burada olmam kardeşim. Sadece geceleri vaktim olduğundan dolayı zamanım kısıtlı. O yüzden söylenenleri sıraya koyup deniyorum. Şu an yeniden Windows 10 kurmak sorunu çözdü gibi ama bunu daha once de denemiştim. O yüzden beklemedeydim. Emek verip yardımcı olan, olmaya çalışan kardeşlerime teşekkür ederim.

Kendiliginden düzeleceğini elbet düşünmüyorum. Windows'u kuralı 3 gün oldu. Sistemi biraz strese sokmak gerek sanırım. "bad system config info" sorununu şu an almiyorum, ama genel olarak sorun çözüldüğünde yazmayı düşünüyordum. Yoksa sizin tavsiyelerinizi dinlemeyecek olsam burada olmam kardeşim. Sadece geceleri vaktim olduğundan dolayı zamanım kısıtlı. O yüzden söylenenleri sıraya koyup deniyorum. Şu an yeniden Windows 10 kurmak sorunu çözdü gibi ama bunu daha once de denemiştim. O yüzden beklemedeydim. Emek verip yardımcı olan, olmaya çalışan kardeşlerime teşekkür ederim.
Eğer atimpag.sys hatası veren ekran kartını çıkarıp başka bir ekran kartı taktıysan ve o ekran kartıyla temiz Windows 10 x64 kurduysan doğru yoldasın. Bir gün daha dene eğer sıkıntı yaşamazsan sorunlu ekran kartını tak ve dene. AMD ekran kartı sürücüsü bluescreen hataları alırsan mutlaka ekran kartında sorun vardır.

Dediğim gibi bu sefer farklı bir hata almışsın. CRITICAL_PROCESS_DIED ve ntoskrnl.exe hatası. Başka ekran kartıyla temiz Windows 10 x64 kurup testlerini yap. Mavi ekran almazsan sorunlu olan ekran kartını tekrar tak dene.

Merhaba kardeşim. Dedigini yapalı.

Merhaba kardeşim. Tekrardan Win 10'u kurdum 3 gün oldu oyun testlerine, PC açılsında bahsettigim ve resimlerde belirttiğim sorunları şu an için almıyorum. Zaman ayırıp yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Umarım sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ederim :)

Eğer atimpag.sys hatası veren ekran kartını çıkarıp başka bir ekran kartı taktıysan ve o ekran kartıyla temiz Windows 10 x64 kurduysan doğru yoldasın. Bir gün daha dene eğer sıkıntı yaşamazsan sorunlu ekran kartını tak ve dene. AMD ekran kartı sürücüsü bluescreen hataları alırsan mutlaka ekran kartında sorun vardır.

Evet aynen bu şekilde yaptım. Biraz zaman geçmesini bekliyorum. Ardından eski ekran kartini takip Win 10 kurup mavi ekran verip verilmeyeceğine bakacağım, anakartta sorun olup olmadığını da eledim mi tamamdır.

041017-8171-01.rar
Yine mavi ekran furyasına devam :/

Realtek sürücülerini güncelle, Asmedia USB 3 sürücünü güncelle, Logitech sürücülerini kaldır donanımlarını kullanma, Asus araçlarını kaldır, Eset kaldır.

Tamam Murat kardeşim, şu an bu dediklerini uyguluyorum.
ESET lisanslı, başka bir Antivirüs mü kullanayım? Ya da şu an için bu seçenek dursun mu?Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı