M5A97 ve GTX1650 Super uyumu

Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar.
ASUS M5A97(modelini tam olarak unuttum.) Anakart sahibiyim. Ekran kartım bozulduğundan dolayı GTX1650 Super sipariş ettim. Ancak bir tanıdık GTX1650 Super'in GDDR6 olmasından dolayı anakartın desteklemeyeceğinden bahsetti. Böyle bir durum var mı? Ayrıca FX8350 ile Single Player oyunlarda çok darboğaz yaşar miyim? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır ekran kartın bozulmuşken işlemci ve anakartı elden çıkartıp güncel bir sisteme mi geçsen?
Bilgisayarı çok fazla kullanmıyorum ancak gerekli, daha çok single player oyunlar oynuyorum ve oyun oynayacak çok fazla vaktim olmuyor. Gerekirse ileride işlemciyi değiştirebilirim, ancak şuan için öyle bir bütçem yok. Anakart destekliyor değil mi? Bir de çok aşırı darboğaz olur mu? Ekran kartını 1250 ye sipariş verdim ancak rx570 almadigima pişman gibiyim. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Öncelikle GDDR6 olmasından olayı sıkıntı yaşamazsınız.
RAM için olan DDR sürümü ile GPU için olan VRAM ayrı dünyalar.

Ancak o işlemci ile darboğaz kesin gibi bu arada 1650 Super RX580 ile kapışıyor bırakın RX570'i.

Öncelikle GDDR6 olmasından olayı sıkıntı yaşamazsınız.
RAM için olan DDR sürümü ile GPU için olan VRAM ayrı dünyalar.

Ancak o işlemci ile darboğaz kesin gibi bu arada 1650 Super RX580 ile kapışıyor bırakın RX570'i.
Uyum konusunda sıkıntı olmaz diyorsunuz yani. Darbogaz yaşayacağım ancak çok büyük bir darboğaz yaşar miyim yani gpu kullanımı %70 kere kadar düşer mi yeni single player oyunlarda? FPS 30 un üzerinde olduğu sürece sıkıntı yok herşeyi maxlayabilirim ancak çok büyük bir darboğaz yaşamak istemiyorum. RX570 almak istememin nedeni en azından darboğaz yasamayacak olmam. Sizce iade edip RX570 almalı mıyım?(en azından 200 lira cebimde kalir) Çünkü uzun bir süre işlemciyi degistiremeyebilirim. Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar kartı kurdum, öncelikle r9 280 den sonra ilaç gibi geldi. 1 saat Rise of the Tomb Raideri max ayarlarda oynamama rağmen 59 dereceyi geçmedi, FX8350 ile PUBG, CS gibi oyunlarda darboğaz yapıyor ancak ultra ayarlarda bana her oyunda 50-60 fps yeter derseniz geçmenizi tavsiye ederim. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı