Maalesef bu da oldu: Ssangyong iflasını istedi!

Volvo ve Opel satılırken göz yumulmasına çok laf etmiştim de bu markanın bilinirliği, algısı ve piyasa yaygınlığı gerçekten kârlı bir operasyon haline dönüştürmek için biraz kötü durumda.
Haklısınız ama sıfırdan bir marka yaratmak daha da zor. Şöyle düşünün bundan 15 sene önce Hyundai kimse sevmezdi yumurta kasa falan denirdi, ya da Opel mesela Volkswagen'in adı bile anılmazdı yanında. Opel o zamanlar premium arabalardan sonra akla gelen ilk arabaydı ama zamanla bu sıralamalar değişti işte, bugün Opel'i PSA kurtardı, Hyundai ise ciddi yol kat edip dünya da saygın bir marka haline gelmeyi başardı. Yani SsangYong da öyle yada böyle bir marka ve az yada çok biliniyor. Bunu geliştirmek, pazarlamak ve tanıtmak artık alan kurumlara bağlı. Ama üretim bantları, AR-GE, testler, deneyimler, tecrübeler, hangi markada hangi parça alınacak, sözleşmeler vs. vs. herşey zamanla oturacak şeyler, SsangYong en azından bu konuda sıfırdan üretilmeyi düşünecek bir firmaya göre birkaç tık ilerde.

Son düzenleme:
55 milyonluk kredi borcu yüzünden iflas başvurusunda bulunmuş. Açığı kapatacak biri çıkar, yollarına devam ederler geçmişte olduğu gibi.

Birilerinin cebine giren paralar ya da çöpe atılan paralar böyle işlere kullanılsaydı birilerinin züppe çocukları BMW'lere bineceğine Türkiye'ye istihdam ve tecrübe sağlanırdı.

55 milyonluk kredi borcu yüzünden iflas başvurusunda bulunmuş. Açığı kapatacak biri çıkar, yollarına devam ederler geçmişte olduğu gibi.

Birilerinin cebine giren paralar ya da çöpe atılan paralar böyle işlere kullanılsaydı birilerinin züppe çocukları BMW'lere bineceğine Türkiye'ye istihdam ve tecrübe sağlanırdı.

Aklıma geçenlerde okuduğum haber geldi.

Kaynak
Büyükçekmece’de bulunan televizyon kulesinin yapımına 1998 yılında başlandı ve 2008 yılında kaba inşaatı biterek kullanıma hazır hale geldi. Kulenin yapımında 8 bin metreküp beton, 900 ton demir, 650 ton çelik kullanıldı.

Büyükçekmece Belediyesi ile Endem İnşaat A.Ş. tarafından yapımı gerçekleştirilen televizyon kulesi, 55 milyon dolara mal oldu. Türkiye’nin ilk televizyon kulesi olan kule, 230 metre yüksekliği ile Avrupa’nın 4., dünyanın 17. büyük TV kulesi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin ilk televizyon kulesi olan Büyükçekmece’deki Endem TV Kulesi ise 12 yıldır atıl bir şekilde akıbetini bekliyor. Havadan çekilen kulenin içerisinin tamamen boş olduğu görülüyor.

Zamanında Mercedes Benz'den motor desteği almıştı sanırım, hatta hisselerininde bir kısmı Mercedes tarafından alınmıştı. Ülkemizde pek tercih edilmeyen bir marka olsa da üzüldüm iflasına.

@Ercan OZAN TÜYAP yanındaki kule mi? Onun atıl olarak beklediğin bilmiyordum, hatta 2 yıl önce bir helikopter çarpmıştı diye hatırlıyorum.
Ben Ankara'dayım sadece haberi geçmişte görmüştüm 55 milyon dolar borç diyince @Jira aklıma geldi haber, paylaştım. Demek istediğim firmayı batıracak kadar borcu biz çöpe attık ve bunun gibi bir sürü proje var çöpe atılan.

Ankara'daki yapılıp atıl vaziyette duran Ankapark'ın maaliyeti ise 750 milyon dolar.

Satın al markayı adını SsangYong değil SalihYasin koy farketmez, Türkiye'de ticari taksiler için bu marka araç kullanımı için zorunlu tut. 100 binden fazla Türkiye'de kayıtlı ticari taksi var. Alın size bedava reklam ve hazır müşteri. Türkiye'nin doğusundan batısına herkes binsin. Her binen arabayı görsün, otursun, şoför ile muhabbet etsin, memnuniyetini sorsun. Yeni müşteriler sağlamış olsun. Ticariler çok fazla parça eskitiyor, parçalar yurt dışı arabaların değil ülkede üretilen olsun, paramız yurt içinde olsun, koltuğundan tut, döşemesine, balatasından tut, plastik aksamına kadar üretim yapacak istihdam sağlayacak fabrikalar kurulsun, ülkemiz kazansın. Yurt dışından gelen turistler bu arabaya taksi olarak binsin görsün, diyorum ya bedava reklam.

Ya yapılmak istedikten sonra neler yapılır nelerde işte ne diyeyim ki?

Son düzenleme:
@Ercan OZAN Bunu akıl edecek vizyona sahip yetkililerin koltuklarda olmaması sebebiyle bu durumdayız zaten.

Şu markanın arabalarının üretimi burada olsa, yedek parçasını üretsek ve dediğin gibi ticarilere zorunlu kılınsa hem binlerce istihdam sağlanır, hem otomotiv sektörü tecrübe kazanır, hem para yurt içinde kalır, hem de dediğin gibi maliyetsiz reklam yapılır.

@Ercan OZAN Bunu akıl edecek vizyona sahip yetkililerin koltuklarda olmaması sebebiyle bu durumdayız zaten.

Şu markanın arabalarının üretimi burada olsa, yedek parçasını üretsek ve dediğin gibi ticarilere zorunlu kılınsa hem binlerce istihdam sağlanır, hem otomotiv sektörü tecrübe kazanır, hem para yurt içinde kalır, hem de dediğin gibi maliyetsiz reklam yapılır.
Kesinlikle öyle;

Ve ben bunu şu kadarcık aklıma bir başıma düşünebiliyor iken!!!

Ve aynı zamanda şöyle düşünün, yukarıdaki verdiğimiz örnekler sadece bir tane il'in ufacık bir yatırımı..

Mesela Ankapark 5-6 yılda 750 milyon dolar harcanarak yapıldı bitti. Yani istesen bırak TC'yi bir tane ilimiz'in bütçesi ile her 5-6 yılda bir devasa, dünyaya kafa tutacak ve binlerce istihdam sağlayacak fabrika kurabiliyoruz. İşte diyoruz ya Konya kadar Hollanda nasıl oluyor da dünya da bu kadar büyük ihracat yapabiliyor. Cevabı bu kadar basit aslında istesek bizim de bir çok ilimiz bir Hollanda olabilir.

Volvo ve Opel satılırken göz yumulmasına çok laf etmiştim de bu markanın bilinirliği, algısı ve piyasa yaygınlığı gerçekten kârlı bir operasyon haline dönüştürmek için biraz kötü durumda.
Opel'in opel olduğu zamanlar kesinlikle 90'lı yıllardır. PSA'ya geçtikten sonra eh işte sadece yenilenen combo daha iyi bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı