Maalesef bu da oldu: Ssangyong iflasını istedi!

Galiba ülkemizde pek yok yani ben çok görmüyorum.
Hiçbir yerde pek yok, buraya özgü durum değil. Yıllık üretim kapasiteleri çok düşük, marka değeri olarak düşük, bilinirlik çok düşük. Araçları kötü değildi ama rakiplerinden de bir fazlası yoktu, kısacası almak için pek neden yok. Araba alırken bayiler bu markanın araçlarını takasa kabul etmiyorlardı, nedeni de kârlı şekilde satılamamasıydı.
 
10 kişiden 8'inin beğendiği tasarımlar yapsalardı ve sokakta daha fazla görseydiniz ''üzülmedim'' diyen kişilerin ''üzüldüm'' diyeceklerine adım kadar eminim.

Bir marka ya da otomobil sadece dış tasarıma göre değerlendirilmez. Ssangyong iyi olmamasına rağmen kötü de olmayan bir markaydı. Bakım maliyetlerinin düşüklüğü, az olmasına rağmen parça sıkıntısı olmaması, uzun ömürlü motorlara sahip olması, şanzıman konusunda büyük markalarla çalışması (Mercedes), arazide çok iyi bir 4 çeker sistemine sahip olması, sınıfına göre sunduğu genişliğin dikkat çekmesi vs. ile kısacası F/P olarak tercih edilir off road'cılar için.

Off road'cılar tercih ettiği için şehir içinde görmeniz de çok muhtemel değildir. Kısacası F/P otomobil ile kaliteli off road deneyimi yaşamayı isteyen pick up ve SUV severleri üzmüştür. Arabayı dış tasarım ve görünüşten ibaret sananları da üzmemiştir.
 
Güney Koreli otomobil markası Ssangyong, alacaklılarına borcunu ödeyemediği için ve bazı durumlardan dolayı Seul mahkemesinden iflasını istedi. Şirketin sahibi olan Mahindra Ssangyong'a yeni modeller için yatırım yapmayacağını belirtmiş ve alıcı bulursa hisseleri satacağını belirtmiş!


Haberin kaynağı okumak isteyenler için burada: Şok haber: SsangYong iflasını istedi – Otomobilin Mesut Abisi


İyi forumlar :)
Güncelleme: SsangYong Türkiye Instagram hesabından açıklama yapmış!
IMG_20201225_005920.jpg
 
Her okuduğunuza inanmamak gerektiği tekrardan...
Bu haber sadece bahsi geçen 2 yerin söylediği bir şey değil, resmi olarak Dünya çapında haberi yapılan bir şey. Forbes'dan tut Whichcar'a, Economictimes'dan tut Autocar'a kadar doğrulanmış bir haber.

Sadece yabancı kaynaklarda bu iflasa "rağmen" ticari işleyişine devam edeceği de yazıyor çoğu ülke için. Kısacası burada yalan söyleyen ya da bu iflas durumundan haberi bile olmayan taraf Türkiye distribütörü. :D
 
Yeni çıkardıkları Korando güzeldi, SsangYong aslıda ucuza donanımlı güzel arabalar satıyordu, üzülmedim diyen arkadaşları anlamak zor. Piyasada ne kadar çok marka ne kadar çok araba o kadar çok rekabet demek o kadar ucuza araba alabilmek demektir. Yani hiç binmeyeceğin hiç almayacağın arabada olsa piyasada var olması demek senin sevdiğin bindiğin ya da alacağın arabaya ucuza sahip olmana 1 adım daha yaklaştırır.

Keşke ve keşke Türkiye şu markayı satın alsa ve Volvo satılırken kaçan gemiye şimdi yetişsen diyeceğim ama yapmayacaklarını da çok iyi biliyorum.
 
Keşke ve keşke Türkiye şu markayı satın alsa ve Volvo satılırken kaçan gemiye şimdi yetişsen diyeceğim ama yapmayacaklarını da çok iyi biliyorum.
Volvo ve Opel satılırken göz yumulmasına çok laf etmiştim de bu markanın bilinirliği, algısı ve piyasa yaygınlığı gerçekten kârlı bir operasyon haline dönüştürmek için biraz kötü durumda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı