Mac M1'e sanal makine Windows kurmak

• Konuyu başlatan ajen
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 5.317

ajen

Centipat
Mac M1 Air'a sanal makine Windows 11 kuruyorum Visual Studio'da C# geliştirebilmek için. Sorum şu ki Windows kısmında kullanmak istediklerimi sanal makineye tekrar mı indirmek zorundayım yoksa Mac kısmındaki uygulamalarımı kullanabiliyor muyum?

Evet tekrar indirmek zorundasınız. Ayrıca mac üzerinden c# geliştirmenize engel olan nedir ?

En azından şimdilik sanırım, güncelleme gelirse yapılabilir diye düşünüyorum.
En aşağıya inince neler yapılabildiği/yapılamayacağı yazıyor.
sanal makineyi indirmemin bana ne yararı olur hocam windows formlar olmuyorsa eğer.

sanal makineyi indirmemin bana ne yararı olur hocam windows formlar olmuyorsa eğer.
Sanal makinede oluşturacağınız programla sanal makinedeki windows uğraşır, arkadaş orada Mac OS üzerindeyken Winforms yapamazsınız demiş, bunun dışında sanal makine Macde olmayan programlarınız için destek sağlamak dışında ekstra bir işinize yaramaz.

anlayamadığımdan soruyorum hocam tekrar Cl0ver hocam söyledi ama ben emin olmak için sorayım sanal makine içerisinde winform yapamıyorum yani değil mi ama ileriki güncellemelerde geleceğini ve yapabileceğimizi düşünüyorsunuz.

Evet tekrar indirmek zorundasınız. Ayrıca mac üzerinden c# geliştirmenize engel olan nedir ?
windows form sadece windowslarda oluyor hocam o yüzden yapamıyorum

Son düzenleme:
Gerçekten mi ya e ne anlamı var o zaman nasıl yapacağım hocam ben bu c#ı Mac'ten ya yani ne anlamı oluyor. Ben sanal makineyi Windows formları yapabilmek için indiriyordum şu an vs te. Bir çözümünüz yol yöntem fikir verebilir misiniz?

Hocam sanallaştırma yaparsanız kullanırsınız. macOS işletim sisteminde form kullanamazsınız demek istedim.
Parallels gibi sanallaştırma programları var indirip bakabilirsiniz. Ben de MacBook alınca böyle bir sorun yaşayacağımı düşünmemistim. Sonradan öğrendim bir şekilde kullanmaya çalışıyorum...

Anlayamadığımdan soruyorum hocam tekrar CL0ver hocam söyledi ama ben emin olmak için sorayım sanal makine içerisinde winform yapamıyorum yani değil mi ama ileriki güncellemelerde geleceğini ve yapabileceğimizi düşünüyorsunuz.

Windows form sadece Windows'larda oluyor hocam o yüzden yapamıyorum

Oluyor kardeşim kim dedi olmuyor diye? Sanallaştırma sonrası yükleyeceğiniz Visual Studio içerisinde hepsi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı