Çözüldü Mac M4 mini cihaza GPU bağlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
M işlemcili modellerde bağlanmaz. Taksanda çalışmaz (tanımaz). Zaten bahsettiğin kartlar intel işlemcili modeller için üretildi. İntel işlemcili bir mac mini 2018 ile kullanabilirsin.

Ekran Resmi 2025-04-04 18.24.52.png
M işlemcili modellerde bağlanmaz. Taksanda çalışmaz (tanımaz). Zaten bahsettiğin kartlar intel işlemcili modeller için üretildi. İntel işlemcili bir mac mini 2018 ile kullanabilirsin.

Ekran Resmi 2025-04-04 18.24.52.png

Çözüm
M işlemcili modellerde bağlanmaz. Taksanda çalışmaz (tanımaz). Zaten bahsettiğin kartlar Intel işlemcili modeller için üretildi. Intel işlemcili bir Mac mini 2018 ile kullanabilirsin.

Eki Görüntüle 2461929

Anladım peki Apple için üretilen ekran kartı normal anakartlarda kullanılabilir mi AMD'ya da Intel olan sistemlerde.

Anladım peki Apple için üretilen ekran kartı normal anakartlarda kullanılabilir mi AMD'ya da Intel olan sistemlerde.
Kullanım amacınızı söylerseniz o konuda yardımcı olmaya çalışalım.

Macbook'larda kullanılan gpu'lar anakarta gömülü olduğu için çıkartıp farklı bir sisteme takmanız pek mümkün değil. Arıza durumunda ısıyla çıkartıp aynı model chip'i takabiliyorlar ama.

Bahsettiğiniz gibi apple'a özel üretilmiş harici bir ekran kartı yok diye biliyorum.

Kullanım amacınızı söylerseniz o konuda yardımcı olmaya çalışalım.

MacBook'larda kullanılan GPU'lar anakarta gömülü olduğu için çıkartıp farklı bir sisteme takmanız pek mümkün değil. Arıza durumunda ısıyla çıkartıp aynı model Chip'i takabiliyorlar ama.

Bahsettiğiniz gibi Apple'a özel üretilmiş harici bir ekran kartı yok diye biliyorum.

Hocam Radeon Pro W6800Xden bahsediyorum ve benzerlerinden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı