Halihazırda 16 GB RAM, Ryzen 5 4600H, RX5300M ekran kartlı Windows laptopum var. Yanına çok çok hızlı olan Mac Mini'yi almayı planlıyorum. Yazılımcı olarak 16-256 GB uzun süre idare eder mi? Taşınabilir SSD ile kullanmak mantıklı olur mu?
16GB versiyonu yeterli olur değil mi? MacOS ram yönetimi konusunda çok çok iyidir diye düşünüyorum.Minimum 512 GB almak gerek bu cihazları. Zaten Docker kullanıyorsanız veya ağırlıklı olarak Node JS kullanıyorsanız 256 çok yetersiz kalıyor.
Pinokio kullanıyorsanız ve sistem yetiyorsa o zaman benim yazılım senaryosunda da yetecektir. Android kodlama yaparken 16GB yetiyordu zaten. Docker üzerinde de veritabanı vb. gerekli servisleri çalıştırınca da yetiyordu. Mac zaten ram yönetimi konusunda çok çok üstündür. Hatta direkt 16/256GB al geç diyor çoğu youtuber dışarıdan ssd takviyesi yap diyorlar. Ben de muhtemlen öyle yapacağım.16/512 şeklinde uzun zamandır kullanıyorum. Ramin büyük bir kısmını kullanıyor ama çalışma mantığı bu şekilde zaten. Şimdiye kadar kasma donma hata verme yeniden başlatma gibi sorunlarla karşılaşmadım. Benim kullanım biraz yoğun çok sayıda masaüstü tarayıcı sekme ve sayfaları (3 ayrı tarayıcada toplam 30 civarı sekme) photoshop ve pinokio ve bir kaç uygulama daha falan açık. 16gb ram yeterli olacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.