Mac Mini BootCamp Windows 7 A4Tech klavye/mouse görmeme sorunu

volkan düzenli

Hectopat
Katılım
21 Kasım 2014
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Ben Mac Mini bilgisayarıma Boot Camp yardımıyla Windows 7 kurdum.
Bütün aşamaları sorunsuz geçtim fakat driver'ları kurduktan sonra A4TECH marka klavye ve mouse'u sistem görmüyor. Windows'u güvenli modda açtığımda görüyor. Bu bir sorun. İkinci sorun ise ilk açılışta yaşanıyor. Klavye malesef sistem tamamen açılınca işliyor. Bu sebeple sistem başlamadan tuşa basarak hangi işletim sistemini seçeceğim ekrani açamıyorum. Kendi kendine Windows açılıyor ve bu haliyle kullanamıyorum. OSX'i açamadan winowsu kaldirmam ya da silmem mumkun degil.

Bu sorunu en kola nasil cozebilirim?
 
Mouse klavye kablosuz mu? Aygıt yöneticisinden Bluetooth sürücülerinin doğru olarak kurulup kurulmadığını kontrol et. Değilse Bluettoh sürücülerini yeniden kur.
 
Her şey düzgün kurulmuş görünüyor. OSX kısmını açamıyorum.

Tekrar merhaba arkadaşlar. Bahsettiğim problemi çözebilmiş değilim. Windows'u kaldırmanın ve PC'mi eski haline getirmemin bir yolunu bilen var mıdır? OSX kısmını açamadığımdan Windows içinden Windows'u kaldırabilmenin ya da çökertbilmenin yollarını aramaya başladım. Bu konuyla ilgili bir çözüm var mıdır? Belki yanlış düsünüyorumdur ama, sistem başlangıçta Windows'u açamazsa OSX'i açar diye düşünüyorum.
 
Sistem açma tuşuna bastıktan hemen sonra CMD+R tuşuna bas. Mac Recovery Moduna girecek. Ardından gelecek pencereden Disk Utility seçip Wİndows kurulu olan bölümü sil.
 
Sistem açma tuşuna bastıktan hemen sonra CMD+R tuşuna bas. Mac Recovery Moduna girecek. Ardından gelecek pencereden Disk Utility seçip Wİndows kurulu olan bölümü sil.


Merhaba teşekkür ederim. Ama sorun şu ki; sistem tam olarak açılmadan klavye işlemiyor. İşlemiş olsa OSX'i seçip oranın içinden Windows'un kurulu olduğu bölüntüyü silebilirdim zaten.
 
Alt+CMD tuşları ile başlatmayı denedin mi? Bu komutla boot etmek istediğin işletim sistemini seçebiliyor olman lazım. Yada Windows üzerinden boot edilecek Disk'i seçmeyi.?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı