Mac mini M4 16 GB alınır mı?

Tekno Manyağı

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda aktif olarak sistemimi yazıyorum.

GTX 1050 Ti.
Ryzen 5 5600X.
16 GB RAM.
1 TB SSD.

Bu sistemi güncelleyip NVIDIA bir ekran kartı mı almalıyım yoksa Mac mini M4 16 GB modelini mi almalıyım? 16 GB RAM yeterli olur mu? Yazılım ile ilgileniyorum. Oyun oynamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

GTX 1050 Ti.
Ryzen 5 5600X.
16 GB RAM.
1 TB SSD.

Bu sistemi güncelleyip NVIDIA bir ekran kartı mı almalıyım yoksa Mac mini M4 16 GB modelini mi almalıyım? 16 GB RAM yeterli olur mu? Yazılım ile ilgileniyorum. Oyun oynamıyorum.

Yazılım açısından Mac'ler daha güvenilir ve daha rahat 16 GB RAM da sizin işinizi gayet iyi görür bence Mac alın.

GTX 1050 Ti.
Ryzen 5 5600X.
16 GB RAM.
1 TB SSD.

Hocam şu anki sisteminizi kullanmaya neden devam etmiyorsunuz madem sadece yazılımla ilgileniyorsunuz? Ne tür yazılımlar? Yani ne tür donanım gereksinimleri oluyor?

İşin içinde oyun yoksa alınır. Hem performanslı hem yer kaplamıyor hem sessiz. Daha konforlu bir sisteme geçmiş olacaksın. 3-5 gün alışma süreci geçirebilirsin sonra öğrendin mi çok rahat edersin. Bende m1 modeli var 2 ayda bir falan kapatıyorum.

Hocam şu anki sisteminizi kullanmaya neden devam etmiyorsunuz madem sadece yazılımla ilgileniyorsunuz? Ne tür yazılımlar? Yani ne tür donanım gereksinimleri oluyor?
Hocam IOS tabanli uygulamalar da gelistirmeyi dusunuyorum ondan dolayi aklim o taraflara da kayıyor. Ana bilgisayarımdan memnunum yanına bir mac alsam mı diye düşünüyorum. 16 GB ram nereye kadar yeterli olur bilmiyorum.

İşin içinde oyun yoksa alınır. Hem performanslı hem yer kaplamıyor hem sessiz. Daha konforlu bir sisteme geçmiş olacaksın. 3-5 gün alışma süreci geçirebilirsin sonra öğrendin mi çok rahat edersin. Bende m1 modeli var 2 ayda bir falan kapatıyorum.
Hocam 16 GB ram ile tahminen kaç yıl sorun yaşamam?

Hocam 16 GB ram ile tahminen kaç yıl sorun yaşamam?
Burada windows gibi düşünme. Ram optimizasyonu daha farklı çalışıyor.
Benim cihazım 16gb Photoshop, Davinci, Atom, Pinokio +3 farklı tarayıcıda 30 sekme ve bir kaç uygulama daha birlikte çalışıyor. Şimdiye kadar üzmedi. Uzun yıllar götürür diye düşünüyorum.

İş için kullanacaksınız bence 16 GB üstü tercih edin. Bende 18 GB olmasına rağmen memorydiag uygulamasında 1GB boş görünüyor. macOS RAM kullanmayı çok seven bir sistem, tamde boşluk gördüğü gibi önbelleğe bir şeyler atıyor ve hızlı stabil çalışmasını sağlıyor. İş için kullansam en az 24 GB RAM tercih ederdim ben.

Örneğin: Sadece Safari açık, boringnotch rectangle gibi işlevsel uygulamalar arka planda aktif.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-07 at 20.06.58.png
    Screenshot 2025-03-07 at 20.06.58.png
    117 KB · Görüntüleme: 41

Technopat Haberler

Geri
Yukarı