Mac OS X 10.10 Boot Etmiyor

Revolver

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar rehberleri ve yönergeleri izleyerek imaj dosyamı hem IDE uyumlu olması için hem de MRB uyumlu olması için yamaladım (doğru yaptığımdan emin değilim). Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve USB'den Chalemeon ile boot etmeyi denedim, fakat başarısız oldum. "SMC: succesfully initialized" yazısını görüyorum ve orada duruyor. Daha sonra Clover denedim ve başarılı oldum kurulum bittikten sonra yani "bir dakikadan bile az kaldı" dedikten sonra kurulum başarı ile tamamlandı ekranı gelmedi, hemen yeniden başlattı Chameleon ile boot etmek istedim bu sefer HDD'den fakat başarısız oldum, Clover ile denedim biraz text kaydı aşağı doğru daha sonra "Still waiting for root device" hatası ile karşılaştım. Mac'i HDD'ye doğru şekilde kurdum kuracağım HDD'yi de doğru şekilde biçimlendirdim.

Neden boot etmiyor bilmiyorum, büyük olasılıkla IDE ve MRB yamalarını "TransMac" üzerinden yanlış uyguluyorum. Tüm dosyaları teker teker bulup değişiklikleri yapıyorum, bilmiyorum belki yanlıştır belki daha kısa bir yolu vardır. Yardımcı olursanız sevinirim :)

NOT: Gerekli ekran kartı sürücülerini sildim ve Clover ile boot ederken yönergelerde gösterilenler gibi grafik ayarlarını doğru şekilde ayarlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinizi yaptım ilk kurulum yaklaşık 16 dakika sürüyor ve kurulunun devam etmesi için yeniden başlatın diyor. Başlatıyorum clover dan bu sefer 22 dakika civarı sürüyor tekrar yeniden başlatın kurulunun devam etmesi için dedi baktım tekrar 22 dakikalık bişey yüklüyor. Bu kadar uzun sürmesi normal mi ? Bir türlü tik işareti gelmedi yüklendi diye.

Bu 5 oldu. 5 seferdir tekrar tekrar USB den boot ediyor, dil seçiyor ve kurulum yapıyorum hiçbişey değişmiyor. Ne yapmam gerekiyor? :(

• Windows 8.1 64 bit işletim sistemi
  • İntel Pentium (R) Dual Core CPU E6700 3.20GHz
  • 4GB Ram
  • ATI Radeon HD 4600 Series
  • 500GB Harddisk

Not: AHCI desteğim yok IDE destekliyor anakartım. Benim bildiğim clover IDE boot etmiyor?

Aldığım hataların fotoğraflarını da çektim, yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Clover Bootloader ile boot ettiğimde aldığım hata:

VV3ldn.jpg

ZDOL4a.jpg

Chameleon Bootloader ile boot ettiğimde aldığım hata:

1yGY5A.jpg

NOT: Dosya boyutları çok büyük olduğu için sosyalden upload edemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın FakeSMC.kext güncelle. Ayrıca yükleme ekranında terminal aç ve sırasıyla şu komutları gir:
Kod:
sudo perl -pi -e 's|\x75\x2e\x0f\xb6|\xeb\x2e\x0f\xb6|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC
sudo touch /System/Library/Extensions

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı