Mac Os X 10.10 Yosemite RAW Reset Atma Sorunu

Burhan KARADERE

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Recep,

OS X 10.10 Yosemite RAW İmajı

Yukarıdaki raw imajını usb yazarak bootable bir flashdisk yaptım fakat.

10.9.5 tüm donanımı uyumlu calışan notebook da boot işlemini bir türlü yapamadım.
AMD ve nvidia ekran kartım yok. Intel haswell HD 4400 var. Bu sebepten amd ve nvdia kextlerini usb deki extention klasoründen sildim ilk açılıştaki ekranda direkt reset atıp clovera geri dönüyor. Kernal cache sildim kafadan çaktı kernal cache geri kopyaladım.

Clover option dan graphich ayarlarını devre dışı bırakıp tüm senaryoları denedim ama başaramadım. (verbose mode ,safe mode ) USB bootable RAW sorun mu var acaba? Kafadan clover boot etmiyor loding başlamıyor direkt reset atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleri nedir ? Kernel PM Patch işaretlediniz mi Binaries Patching üzerinden ?

Sistem
i5 4200m, gtx850m, clevo kasa bir notebook.

Arkadaşın yaşadığı sorunu ben de yaşıyorum. Orda yazılanları yaptım ama sizin dedikleriniz orda yazmadığı için yapmamıştım. Hani usb bellekten ilk boot etmeye çalıştığınız zaman ard arda tireler geliyor. Bir sıra tire geldikten sonra bir yazı yazıp kapanıyor(çok hızlı geçiyor yazı içinden udid gibi bir şey yazıyordu.).

Usb belleği tekrar hazırlamak istedim. Şu an usb belleğe raw dosyasını yazarken de sorun yaşıyorum. Write successful diyor ama usb bellek boş görünüyor. Trans mac de de bulamıyor.

Burhan Bey, siz ilk olarak USB belleği yeniden yazdırın ve sadece NVDA Kext'lerini silin. Bir de RAW konusunda yazan bir not var:
Uyarı: Boot ederken yazılar birbirine giriyor ve IOBluetoothHCICotrollerStart kısmında takılıyorsanız USB belleğin Windows'ta gözüken EFI bölümüne girin ve Clover/kexts/10.10 klasöründen FakeSMC hariç bütün Kext'leri silip öyle deneyin.
Sistem
i5 4200m, gtx850m, clevo kasa bir notebook.

Arkadaşın yaşadığı sorunu ben de yaşıyorum. Orda yazılanları yaptım ama sizin dedikleriniz orda yazmadığı için yapmamıştım. Hani usb bellekten ilk boot etmeye çalıştığınız zaman ard arda tireler geliyor. Bir sıra tire geldikten sonra bir yazı yazıp kapanıyor(çok hızlı geçiyor yazı içinden udid gibi bir şey yazıyordu.).

Usb belleği tekrar hazırlamak istedim. Şu an usb belleğe raw dosyasını yazarken de sorun yaşıyorum. Write successful diyor ama usb bellek boş görünüyor. Trans mac de de bulamıyor.
Siz de PM Patch işaretleyeceksiniz:

[Çözüm] root device uuid is sonrası reset

USB bellek zaten yazdırıldığında boş görünür. Buna takılmayın. Windows HFS+ dosya sistemini desteklemediğinden tanımaz. Transmac'te de bulamıyorsa yanlış yazdırmışsınızdır.

Ben iso indirdim. Raw çıktı. Açabilecek program arıyorum içindekiler çalışmıyor.
İçerisindekileri neden açmaya çalışıuyorsunuz ki ? Kext silmek için Transmac kullanın yeterli. USB'ye yazdırmak için ise Win32 Disk Imager kullanmanız gerek.

Burhan Bey, siz ilk olarak USB belleği yeniden yazdırın ve sadece NVDA Kext'lerini silin. Bir de RAW konusunda yazan bir not var:

Siz de PM Patch işaretleyeceksiniz:

[Çözüm] root device uuid is sonrası reset

USB bellek zaten yazdırıldığında boş görünür. Buna takılmayın. Windows HFS+ dosya sistemini desteklemediğinden tanımaz. Transmac'te de bulamıyorsa yanlış yazdırmışsınızdır.

İçerisindekileri neden açmaya çalışıuyorsunuz ki ? Kext silmek için Transmac kullanın yeterli. USB'ye yazdırmak için ise Win32 Disk Imager kullanmanız gerek.
Win32 Disk Imager çalışmıyordu. Bilgisayarı yeniden başlatınca açıldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı