Çözüldü Mac OS X GTX 980Ti Restart Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tamamdır, işleme başlıyorum, teşekkürler yardımınız için. anlık olarak gelişmeleri paylaşacağım. :)

muhtemelen size soracağım sorular olacaktır :)

teşekkürler, yükleme başladı bakalım neler olacak..

injectintel seçeneğine de dokunmama gerek yok sanırım sizin söylediğiniz nv disable dışında

@montezuma

Elbette sorabilirsin.

evet ilk sorunumuzla karşı karşıyayız, clover bootloader yüklendi. multibeast ile uefi seçildikten sonra quick start yapıldı. sonrasında restart attım. clover ekranından kurduğum diski seçtim ve fotoğraf geldi.

Dosya Ekleri

• IMG_3215.JPG
    IMG_3215.JPG
    295,9 KB · Görüntüleme: 221
Clover Bootloader kurulumu yaptıktan sonra birde Multibeast ile mi kuruyorsun? Sistem USB ile açılıyorsa, sorun senin bir yerlerde hata yapmandan kaynaklı.

Kurulum sonrası sistemin USB olmadan Boot edilebilmesi için yapılması gerekenler:

mad_at_computer_800_clr_8355-copy-copy-png.83232

Her ne kadar USB / EFI içindeki dosyaları direk olarak kurulum yaptığınız EFI bölüntüsüne kopyaladığınzda çalışıyorsa da, biz Clover Bootloader ile kurulum yapmanızı öneriyoruz. Bunun için;
USB / EFI içindeki Clover bootloader açın ve sisteminize göre ( UEFI yada Legacy ) buna göre kostüm ayarlarını yaptıktan sonra kurulumunu yapın:

UEFI için:

uefi-clover-png.83204

UEFI olmayan Sistemler için (GPT Olarak Formatlanmış HDD için):

non-uefi-png.83205

UEFI Olmayan Sistemler ( Windows Yanına Yapılan Kurulumda MBR Formatlı HDD için):
mbr_clover-png.95956

Ardından USB / EFI içinden sadece size gerekenleri HDD / EFI içine kopyalayın. Kopyalanması gerekenler:
  1. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine Ethernet kextinizi ekleyin.
    ALXEthernet
    AppleIntelE1000
    AtherosE2200Ethernet
    RealtekRTL8111
  2. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine FakeSMC.kext ekleyin.
    FakeSMC.kext
  3. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine NullCPUPowerManagement.kext ekleyin.
    NullCPUPowerManagement.kext
  4. EFI/ CLOVER içindeki Config.plist dosyasını aşağıdakilerden size uygun olan ile değiştirin.
    config.plist-Intel-HD4600-desktop.zip
    config.plist-Standard.zip
    config.plist-GE=Yes-NVIDIA.zip
    config.plist-GE=Yes-ATI.zip
  5. /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ dosya yoluna gidin ve içinden VBoxHfs-64.efi dosyasını silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
    HFSPlus.efi
  6. (Opsiyonel): /EFI/CLOVER/ACPI/patched/ dosya yoluna gidin ve içine DSDT.aml, SSDT.aml dosyalarını koyun.

hayır multibeast ile kurdum sadece, sonra usb yi çıkarttım f8 e basıp max osx i seçince bu ekran geldi. bir de usb yi çıkartıp denedim. o zaman mac osx e basınca da direkt windowsu açtı. yani sanırım bende multibeast işe yaramıyor

kopyalanması gerekenleri kopyalamama gerek var mı ? çünkü uefi olan bir sistem kullanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı