Mac OS X ML2 Kurulum Hatası

Emirhan Şen

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

VirtualBox'a Mac OS X Kurulumu » Technopat linkinde belirtilen açıklama ve video aracılığıyla kurulum yapmak istiyorum. ML2 için boot ekranı geliyor fakat hemen sonrasında sanal makina çalışmayı durduruyor ve devam edemiyorum. Almış olduğum hatanın ekran görüntüsünü ve bilgisayarın özelliklerini ekliyorum, sorun ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

İşletim sistemi : Windows 7 Pro (64 bit)
İşlemci : i5-4200M 2.50 GHz
Ram : 8GB
Ekran kartı : Nvidia Geforce GT740M

boot_hata_zps1f2d5af4.jpg

Sanal makinanın ayarlarında, sistem bölümünde "EFI etkin" seçeneğini iptal ettiniz mi? Ayrıca bellek seçeneği ve işlemci sekmesindeki çekirdekleri biraz artırmanızda fayda olabilir.

Sanal makinanın ayarlarında, sistem bölümünde "EFI etkin" seçeneğini iptal ettiniz mi? Ayrıca bellek seçeneği ve işlemci sekmesindeki çekirdekleri biraz artırmanızda fayda olabilir.

EFI etkin seçeneği şuanda iptal, bellek olarak 4096 MB olarak ayarladım son olarak işlemci ise 2 çekirdek olarak ayarlı. Tekrar kontrol ettim aynı sorunum maalesef devam ediyor.

Sanırım Chameleon bootloader ile kurulum yaptınız. Chameleon kurulum yapıldığında extra olarak NullCpuPowerManagement kext'ini de kurmanız gerekiyor. Yoksa bu şekilde kernel panic alırsınız. NullCpuPowerManagement'ı MultiBeast ile kurabilirsiniz. :)

Düzeltme: Pardon İAktos kurulum yapmışsınız. Şimdi gördüm. İAktos kurulum hiç yapmadım ama siz yinede dediğimi bir deneyin.

İAktos ile kurulum gerçekleştirmeye çalışıyorum, kurulum öncesinde bu adımlardan bahsedilmediği için gerçekleştirmedim.
Söylediklerinizi uygulucam ilginiz için teşekkür ediyorum.

asus k53sv.jpg

merhaba arkadaşlar asus k53sv laptopa iatkos ml2 kurarken yukarıda gonderdim fotograftaki gibi bir hata ile karşılaştım yardımlarınızı bekliyorum

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı