Mac OS X USB boot sonrası siyah ekran

• Konuyu başlatan Ag47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.238

Ag47

Hectopat
Daha fazla  
Bu zamana kadar UEFI olmayan cihazlara hackintosh kurulumu yaptım. Yeni cihaz aldım UEFI BİOS burdan indirdiğim imajı yazdım. Yeni cihazdan boot ediceğim USB seçiyorum sonra siyah erkan geliyor. Yarım saat bekledim öyle kaldı. Bugün 4 tane namı değer mavi BIOS'lu cihazlarda denedim cayır cayır çaılışıyor. Yeni cihazda secure boot'u kapattığım halde siyah ekran kalıyor. Yardımcı olur musunuz ?

Ve BİOS böyle saçma bir şey. Tek bunlarla alakalı olan şey secure boot ibaresi. Gerisi klavye ışığı, donanım listesi ıvır zıvır.
Screenshot (3).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu BIOS'a erişim yazılımı. BIOS'tan halledin ayarları. Secure Boot kapalı, UEFI açık, CSM devrede olsun ve açılışta boot menüyü kullanın.

Cihaz modelini belirtin sorun yaşarsanız. Bir de hangi imajı indirdiğinizi.

Cihaz : Toshiba Satellite p70 b10z 16GB RAM 4GB R9 Ekran kartı i7.
İmaj: Hackintosh Yosemite 10.10.4 Usb Kurulum (Mac gerektirmez) - 10.10.X Yosemite - iPhoneYardim.net

Bios Tuşuna basınca gelen ekran sadece bu. Her tuşu dedim bu arkadaş merhaba diyor :(

Toshiba İçin F2 Atanmış Olmadı. F1 Den F12 ye kadar denedim. Lanet Toshiba Şeysi Geliyor. Resimdeki ile aynı. Acaba bios'umu güncellesem ne alaka ise ?

ACPI Flash BIOS

ACPI Flash BIOS version 1.40 for Satellite P70/P75 (PSPLNx/PSPLPx)
BIOS version 1.60

BIOS version 1.60 for Satellite P70/P75 (PSPLNx/PSPLPx)

2 Çeşit mevcut sizce hangisi kurayım ? @Recep Baltaş

@Recep Baltaş CMS Boot'a geçtim secure'yi kapatım boot ediyor ancak %4 basamak her seferinde farklı sayı % ve 0:000 not found hatası veriyor.
ACPI Flash BIOS version 1.40 for Satellite P70/P75 (PSPLNx/PSPLPx) Bu bios'u kurmayı düşünüyorum sizce ?

Saçma gelebilir ama Legacy olarak oluşturulmuş bir Linux Mint yada bir başka Live USB ile girmeyi dener misin? Bende de bazen oluyordu. Hazırda bulunan Linux Mint imajını takınca biosa ulaşabiliyordum. Genelde UEFİ - LEGACY geçişlerinde karşılaştığım bir sorundu.

Saçma gelebilir ama Legacy olarak oluşturulmuş bir Linux Mint yada bir başka Live USB ile girmeyi dener misin? Bende de bazen oluyordu. Hazırda bulunan Linux Mint imajını takınca biosa ulaşabiliyordum. Genelde UEFİ - LEGACY geçişlerinde karşılaştığım bir sorundu.

solus os vardı elimde bi deniyeyim ama ilk defa uefi kullanıyorum lanet olsun uefi!

Ekran kartınc-dan olabilir bence transmac ile kextleri silmeyi düşnüyorum :D kendi kendime cevap veriyorum forumun delisi

Sanmıyorum. Zaten ilk açılan Bios olmak zorunda, daha sonra Clover Bootloader'ı açılıyor. Yani ekran kartından önceki bir mesele. Clover ya da içerisindeki kextler ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Manyadım kafayı yedim bi türlü boot etmiyor. Forumdaki imaji indiriyorum onu deniyeceğim birde.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı