Çözüldü Mac OS X USB Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

GsliKahraman

Hectopat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar.
Dün Appstore ile uğraşırken Ethernet kartını tanıtmadan çalışmadığı gibi bir kaç bilgiye rastladım. Ethernet kartının kext'ini yükleyerek çalıştırdım. Denemedim ama ağ bölümünde ismi çıktı. Tam her şey normal derken şimdi de usb portlarım çalışmıyor. USB Wireless alıcı, kablosuz mouse ve usb bellekler. Hiçbirisinden yanıt alamıyorum.

Bu konuda ne yapabilirim. Ne silinmiş değişmiş olabilir çözemedim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi -v -f komutlarıyla yeniden başlatın.

Sistem bilgisinde usb portlar görünüyor mu?

Aynı olayla ilgili bir forumda çözüm için elektrik bağlantısının kesilip (bataryasının çıkarılıp) sonra yeniden prize takıldığında sorunun düzeldiğini okumuştum.
İlginç olabilir mi bilmiyorum.:confused:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım Usb ile ilgili kext iousbfamily.kext idi extensions klasörü içerisine bakabilir misiniz?

Sanırım Usb ile ilgili kext iousbfamily.kext idi extensions klasörü içerisine bakabilir misiniz?

Evet, "\System\Library\Extensions" klasöründe "IOUSBFamily.kext" dosyası mevcut.

- - - Güncellendi - - -

Kexti gece yüklediğimden yeni aklıma geliyor. Uzun süre uğraştım, hatta pc başında uyumuşum.
Etherneti yükledikten sonra üst üste kernel panic aldım. Daha sonrasında hata da ismi geçen IOHIDFamily.kext dosyasını farklı bir yere yedekleyerek Extensiondan kaldırdım. Bu şekilde bilgisayarı normal boot ile açabildim. USBler çalışmıyordu. Bunu görünce dosyayı yerine geri koyarak reboot ettim. Kernel panik beklerken normal açıldı ama usbler çalışmadı.
Bundan da şüpheleniyorum.

1.Disk izlencesi ile onarım yapabilirsiniz ya da kext uility ile.
2.Kexti silip yeniden yükleyebilirsiniz.

USBBusFix=Yes komutu ile açmayı denesek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı