Çözüldü Mac OS X Yosemite 10.10.5 USB Olmadan Boot Etme Sorunu ve 4600 Ekran Kartını Tanıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Sayın Abim fotoğraf burda ve öyle bir seçenek yok Sadece Options seçeneği vardı onun içine girincede bunlar var hepsini teker teker kurcaladım o seçenek yok

Dosya Ekleri

• fdgfdg.jpg
    fdgfdg.jpg
    297,2 KB · Görüntüleme: 230
Peki USB olmadan Clover Boot menü gelmiyor mu yoksa menü geliyor ama boot esnasında hatamı veriyor? Ayrıca BIOS içinden Boot önceliklerinden HDD diskini öntanımlı olarak ayarladın mı? Ve son olarak Clover bootloader kurulum aracında resimdeki seçeneği işaretleyip dene (Install all RC scripts...):
Screen Shot 2016-04-04 at 11.57.51.png

Sayın moderatörüm lütfen ceza verme ama baştan beri açıklamak istediğim usbsiz cloverın boot menüsü gelmemesidir.Yani usb olmadığında boot menüsüne ulaşamıyorum.Onun dışında sıkıntım yok.Yukarıda dediklerini yaptım ve bir sonuç alamadım.

Bir şeyleri hatalı yada eksik yapıyorsun. HDD EFI klasörünü sil. Çöp kutusunu boşalt. MBR için gerekli Clover ayarını yapıp (en son resimdeki seçenek dahil), tekrar kurulumunu yap. Ardından USB / CLOVER klasörünü ( sadece bunu) HDD içinde oluşmuş olan EFI içindeki Clover klasörü ile değiştir. Başka bir değişiklik yapmadan USB olmadan dene. Bu arada BIOS'tan HDD seçili olduğundan emin ol. Ayrıca olmaz ise BIOS içinde "Add Boot Option" seçeneği varsa buraya Cloverx64.efi boot dosyasını ekleyip deneyebilirsin. Burada resimli rehber mevcut:
http://www.insanelymac.com/forum/topic/287737-how-toclover-on-efi-partitionadd-to-bios/

Sayın Moderatörüm her yolu denememe rağmen olmadı.Sonunda clover ayarlarını uefi olarak yaptım ve dosyaları kopyaladım sorunsuz bir şekilde oldu.(sorun çözüldü'ye ekleyebilirsiniz) Şimdi en büyük sorunum Ses ve ekran kartı şimdi sayın abim Haswell 4720HQ işlemcim var ve buna sizin söylediğiniz rehberle çözmek mümkün ama ben anlamadım Allah Aşkına şunu kısa bir video şeklinde yapamaz mısınız? Haswell Mobile HD4600 lütfen bana yardım edin moderatörüm.Kodlar falan filan şunu adım adım gösterirseniz veya başka bir şekilde ayrıntılarsanız veya video yaparsanız minnettar kalırım.4 gözle bütün heyecanlımla bekliyorum.Saygılar abi

Ben birçok kez El capitan iki sürümünüde yüklemeye çalıştım ama boot ekranından sonra yüklemeye geçince hep aynı hatayı aldım reset attı şu kardeşimizde bir türlü başaramamıştı benimde aynı (Mac OS X kurulum sorunu (PC reset atıyor)) Eğer bir çözümü varsa veya bizim gibi mağdurlar için bir raw dosyası oluşturursanız çok seviniriz bir çok kişi aynı dertte.Bunun dışında yosemite de market üzerinden güncelleyi tıkladıktan sonra apple kimliğini girince şu hatayı veriyor- Aygıtınız veya bilgisayarınız doğrulanamadı. Yardım için destek bölümü ile temasa geçin.Son olarak sayın moderatörüm eğer market üzerinden giriş yaparsam ordan güncelleme nasıl oluyor ? Her zaman yardım edip bize cevap verdiğin için çok değerlisin, sağol...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı