Mac Osx Mavericks 10.9.1 Clover Configurator Sorunu

taha98

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma ''Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi ile Mac OS X kurdum. Clover Congfigurator yaparken Mount EFİ dedikten sonra şifremi giriyorum ve karşıma 2 tane hdd gelmesi gerekirken hiçbirşey gelmiyor bunu seçemediğim içinde Usb olmadan Mac OS X açılmıyor. Bir sorunum daha var o da Mavericks'te internet ayarlarımı yapamıyorum.Kablo bağlı olduğu halde Ethernet kablosunu takın diyor ve görmüyor.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla... :)

Mount EFI dediğin zaman Usb takılı ise masaüstüne mount etmesi gerek. İnternete bağlanamıyorsan driverlar yüklü değildir. İnternet kartına bakıp uygun kext araman gerek.

Rehberdeki videoa öyle olmuyor ama Mount EFİ diyor clover configurator dan 2 tane hdd çıkıyor karşısına ama ben denediğimde çıkmıyor. Ve internet için kextler nereden bakabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Erdem bey peki o programı nasıl kullanacağım ve usb olmadan sistemi boot edebilecek miyim? Bu işlemi yapamadığım için Clover Configurator onda nasıl yapacağım?

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Clover Configurator en son sürümünü kurdum ancak şifre girdikten sonra 2 seçenek çıkması gerekirken sadece mount edip herhangi bir klosör açtığımızda sol altta EFI olarak görünen yere mount ediyor, ne denediysem Usb'yi mount edemiyorum, bunun yanı sıra ben sistemi 10.8.5 üzerine kurdum. Bu da daha önce iATKOS ile kurulmuştu. başlangıçta eski clover olduğu için oradan seçtiğimde sistem başlamıyor. Bios'dan eski Clover'ı kaldırdım fakat yine yeni Clover boot ekranını göremedim. Maveriks ise Unibeast ile kuruldu ve eğer ki Usb olarak başlatırsam Unibeast in başlangıç ekranını görüyorum ve oradan girebiliyorum. multibeast ile her donanım sorunsuzca kurulmasına rağmen başlangıçta ne Chemalon, ne Clover, ne de Chimera ile boot edip usb siz başlatamıyorum. ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler...

Anakart: Gigabyte z77-ds3h
Ekran Kartı: i5 3570k HD 4000

Merhaba arkadaşlar bilgisayarıma ''Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi'' n'den mac osx kurdum herşey tamam fakat Clover Congfigurator yaparken Mount EFİ dedikten sonra şifremi giriyorum ve karşıma 2 tane hdd gelmesi gerekirken hiçbirşey gelmiyor bunu seçemediğim içinde usb olmadan mac osx i açamıyorum.Bir sorunum daha var oda Mac osx Mavericks te internet ayarlarımı yapamıyorum.Kablo bağlı olduğu halde Ethernet kablosunu takın diyor ve görmüyor.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla... :)

Öncelikle selamlar;
Benimde aynı sorunum vardı, şu şekilde çözdüm. Mavericks'i kurarken pc'de tek harddisk ve tek partition olarak kurdum ve sıkıntı çözüldü. Bilmiyorum şansıma mı öyle denk geldi ama bende sıkıntısız olarak boot ediyor. O şekilde denemenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı