Macaristan'a üniversite okumak için gidilir mi ve nasıl taşınılır?

Macaristan'a taşınılır mı ve nasıl taşınılır?
Merhaba arkadaşlar, bugün forumda gezinirken üniversite okumak için Avrupa'daki en iyi ülkelerden birinin Macaristan olduğunu gördüm. Oraya nasıl gidebilirim ve orada yaşayabilir miyim?

2023'te Erasmus+'la gitmiştim budapeşte gerçekten güzel bir şehir üstelik ülke dolara göre ucuz bir ülke hatta TL forintten daha değerli diye biliyorum ama refah seviyesi inanılmaz yüksek ve medeni bir ülke sokaklarda fazla lüks araçlar görmüştük tabii uzun süreli değil sadece 1 hafta boyunca kalabildiğim için aktarabileceklerm bunlar ama sokaktaki meşhur macar hamur işini yaparken kullandıkları maya kokusu dışında rahatsız edici yanı yoktu şehrin. Bunlar sadece şehir hakkındaki izlenimlerim orada eğitim alınır mı? Üniversite okunur mu bunlar hakkında maalesef bilgim yok henüz liseyim hocam. Düzenleme : aklıma şimdi geldi ingilizce bilen gerçekten az iletişim zor oluyor ve yaşlı nüfusu yoğunluklu

Hocam, ben Kanada düşünüyorum.

Eğer Kanada düşünüyor isen maddi olarak bir sıkıntın yoktur diye düşünüyorum. Eğer üniversiteye gitmene 5-6 yıl varsa hala ortaokul okuyorsun demek, eğer böyle ise liseyi ABD veya Kanada'da okuyabilirsen oku derim sonrası zaten her türlü gelir hiç zaman kaybetme.

Eğer Kanada düşünüyor isen maddi olarak bir sıkıntın yoktur diye düşünüyorum. Eğer üniversiteye gitmene 5-6 yıl varsa hala ortaokul okuyorsun demek, eğer böyle ise liseyi ABD veya Kanada'da okuyabilirsen oku derim sonrası zaten her türlü gelir hiç zaman kaybetme.

Yani bütçesel sıkıntı derken, aslında 20 bin dolar etmezse iyi zaten. Kuzenim de Amerika'ya taşınmak istiyor, onunla beraber giderim.

Üniversite'ye gitmek isterim.

Dostum şunu demek istedim ABD veya Kanada'da okumak hem kolay değil hem de maliyet açısından Avrupa'nın çok üstündedir. Eğer Kanada benim hedefim diyor isen zaten hiç Macaristan tarzı ülkelere bakmaman tabii ki iyi üniversiteleri var ama Kanada veya ABD'nin yanında geçemez bana göre. Yani Macaristan bu ülkeler yanında neredeyse bedava kalır ABD veya Kanada'da vereceğin bir senelik okul ücreti ile Macaristan da veya bazı Avrupa ülkelerinde yıllık bütün yaşam masrafın karşılarsın.

Dostum şunu demek istedim ABD veya Kanada'da okumak hem kolay değil hem de maliyet açısından Avrupa'nın çok üstündedir. Eğer Kanada benim hedefim diyor isen zaten hiç Macaristan tarzı ülkelere bakmaman tabii ki iyi üniversiteleri var ama Kanada veya ABD'nin yanında geçemez bana göre. Yani Macaristan bu ülkeler yanında neredeyse bedava kalır ABD veya Kanada'da vereceğin bir senelik okul ücreti ile Macaristan da veya bazı Avrupa ülkelerinde yıllık bütün yaşam masrafın karşılarsın.

Peki, İngiltere?

Neredeyse hiçbir farkı yok İngiltere'de çok pahalı bir ülke. Kendim yazın Avrupa'daki birçok ülkeyi araştırdım. İngiltere'de tabii ki bir sürü üniversite var fakat benim bulduğum en uygun üniversitenin ücreti yıllık 20 bin pound 😅 yaşam masrafı hariç.

Dostum beni Google kullanır gibi kullanıyorsun sanki😅 internette bir sürü aracı firma var (bu arada hiçbir aracı firmaya para vermene gerek yok her şeyi kendin halledebilirsin) ve internet sitelerinde aşağı yukarı çoğu ülke ve bilgi var oradan bakabilirsin. İsveç ve Norveç ise yine çok pahalı ülkeler.

Firma ismi vermem çünkü hepsi birbirinde berbat diyebilirim. Fakat Avrupa'da üniversite diye araştırma yapar isen birçok bilgi bulabilirsiniz. He yine ülke önerisi ister iseniz ABD veya İngiltere'ye göre kat ve kat ucuz olan ülkeler Polonya, Macaristan, İtalya belki çekya Almanya'da dediğim gibi üniversite ücretleri yok ya da çok çok az.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı