MacBook 2018 i7 mi i9 mu?

Volkan Yıldız

Kilopat
Katılım
14 Ağustos 2017
Mesajlar
197
Çözümler
1
Merhaba, 2018 model bir macbook pro almak istiyorum. Birkaç yerde i9 işlemcili macbook pro'larda ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Bu sorun çözülmüş müdür? Hangisini almamı önerirsiniz?

Bir de macbook pro kullananlara sorum; 512 gb sizin için yetiyor mu yoksa yükseltme yapmama gerek var mı?
 
Sorunu işlemci frekansını bir noktaya sabitleyerek çözdüler diye hatırlıyorum.
Burada esas olay sizde bitiyor. Ne amaçla kullanacaksınız? 4K video işleyecekseniz daha büyük depolama alanı alabilir veya taşınabilir disk ile çözebilirsiniz. Zira disk fiyatları çok pahalı.
Çok uzun vadeli kullanım düşünenler genelde değişmeyen parçaları alınabilecek en iyi şekilde alıyorlar.
Fiyat farkı vererek daha sonra depolama yükseltmeniz mümkün.
Normal kullanım için ise 512GB rahat rahat yetecektir.
 
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum öncelikle. Bütçem 17-20 bin. Yazılım için kullanacağım daha çok fakat ileride video işine girmek istiyorum. Şu anda işim youtube ile ilgili olduğundan ileriye dönük planlar yapıyorum. Çok fazla boyutlu dosyalarla çalışacağımı düşünmüyorum.

Ayrıca mobil uygulama geliştirme yapıyorum, oyun geliştirmeyi de öğrenme aşamasındayım. IOS için uygulama çıktısı alacağımdan macbook pro'nun işime en çok yarayan cihaz olacağını ve ileriye dönük olduğunu düşünüyorum.

Yıllardır yazılım işindeyim fakat işlerimi daha düzenli ve profesyonel bir şekilde yürütmek istiyorum artık.

Evet o kadar para verip 512 gb almanın komik olduğunu ben de biliyorum. Ederi normalde daha az tabii fakat geçen aylarda Apple'ın fiyat politikalarında değişikliğe gitmesi yüzünden alacağım cihaz biraz pahalılaştı. Gereksiz pahalı olduğunu biliyorum.

Örnek olarak 16 gb belleğin uzun süreli idare edeceği kanaatindeyim fakat sizin yorumlarınızı da almak istiyorum.

Şu anda aklımda bulunan modeli ekte paylaştım.
1534620781932.png
 
Hocam alın bir Windows laptop, Hackintosh yapıp işinize bakın. Yazılımcının bir Mac OS X'e ihtiyacı var. Mac ihtiyacı yok.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlik dediğinize katılıyorum fakat ben daha sade bir görünüm ve daha hafif bir cihaz istediğimden macbook almanın daha iyi olacağını düşündüm.
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlik dediğinize katılıyorum fakat ben daha sade bir görünüm ve daha hafif bir cihaz istediğimden macbook almanın daha iyi olacağını düşündüm.

ASUS ROG Zephyrus laptop sizin için biçilmiş kaftan. İnce, hem çok "şekil" duruyor. Yani biraz da sade. Tam size göre bir notebook. Sadece Mac OS X kurun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı