MacBook Air 3.1 format atarken Apple logosunda kalıyor

Cremranyec78

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2016
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Technopat üzerindeki tüm rehberleri ve makaleleri incelememe rağmen bir türlü çözemediğim problem ile karşı karşıyayım. Elimde bulunan MacBook Air 3.1 resmen çöp oldu ve kullanamıyorum üzerinde işletim sistemi kalmadı.

2010 senesinde alınan ve dün ilk kez açılan bilgisayara Word, Excel, Zoom tarzı programlar yüklemek istedim ve sürümü 10.6 olduğu için herhangi bir şekilde yüklenemediğinden güncel sürüm olan Capitan'ı Patcher ile yüklemek istedim ancak flash bellek üzerinden diskleri sıfırladığım için ve bu ayar da hata verdiği için beceremedim. Şimdi ise Technopat üzerinden sunulan imajları indirerek ve Transmac programı vasıtasıyla bootable USB yaptığım halde hiçbir şekilde yükleme yapamıyorum. Herhangi bir şekilde de Recovery işlemi çalışmıyor internete bağlanmıyor.
Intel Core 2 Duo 1.4 GHz işlemci.
2 GB 1067 MHz RAM.
60 GB flash disk bulunuyor ve aşağıdaki hataları sırasıyla alıyorum.

Screenshot_2.png


Yukarıdaki resim gibi yüklenir gibi yapıyor.

Screenshot_1.png


Yukarıdaki resim gibi hata alıyorum, flash belleği farklı portlarda denediğim halde bile işleme devam edemiyorum. Sierra, High Sierra, El Capitan, Capitan, Lion sürümlerinin hepsini denedim ama ya flashı görmüyor ya da yukarıdaki gibi hata alıyorum.

Yardımlarınızı şimdiden bekliyorum, herkese teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu menüyede ulaşamıyorum, çalışmıyor
Command+R yi bilgisayarı açar açmaz basmaya başlamanız lazım. Eğer bu menüye ulaşamıyorsanız başka bir mac bilgisayardan bilgisayarınız için desteklenen son mac os sürümünün bootable bir usbsini oluşturarak bilgisayarı o usbden başlatıp tekrar formatlamak çözüm olabilir. İnternet recovery için biraz uğraşmakta fayda var keza en sağlıklı yöntem internet recovery. Çalışmaması için görünürde bir sebep yok, biraz üstüne gitmekte fayda olabilir.
 
Farklı bir mac bilgisayar bulunmuyor ne yazık ki, vmware ile macos kurup deneyeceğim. Internet recovery hiç bir rürlü çalışmıyor
 
Çözümünü diğer arkadaşlarada anlatmak istiyorum ki bu konudan yararlansınlar.
Catalina sürümünü her ne kadar yüklemeye kalksamda bir türlü beceremedim. Daha sonrasında Technopat üzerinden cataşinayı VMware workstation Pro ile yükleme kaynağını kullanarak yükledim. İnternet üzerinden High Sierra patcher i flash belleğime kurdum ve bilgisayara yükleyebildim. Şu anda App Store üzerinden Catalina'yı yükleyebiliyorum sorunsuz.
Destek almak isteyene yardımcı olabilriim, bununla ilgili video anlatımı da yükleyeceğim keyifli forumlar :)

IMG_20201004_184814.jpg
 

Geri
Yukarı