MacBook Air alınır mı?

Teknolojik112

Hectopat
Daha fazla  
Eski M1 ya da M2 işlemcili bir MacBook düşünüyorum. Amacım tamamen gündelik kullanım üzerine olacak. Halihazırda güçlü bir masaüstü bilgisayarım var ama hazır 3-4 aya Apple'dan ekosistem yapacağım o yüzden biraz cezbediyor beni. Sıfır alacak kadar bütçem yok çıksa çıksa 30-35k çıkar. Tek şüphem alsam kullanır mıyım? Sonuçta bu meblayı da kullanmayacağım bir laptopa vermek istemiyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası gündelik kullanım için alınabilecek en iyi cihazların MacBook Air cihazlar olduğunu düşünüyorum. Sizi asla üzmez, gerek bataryası gerek performansıyla uzun süre kullanabilirsiniz.

Windows özelinde işim yok, laptopla oyun oynamıyorum dersen alınır. Gündelik kullanım için fazlasıyla is görüyor, malzeme kalitesi gayet iyi, muadillerine gore ekran baya başarılı. Pil ömrü çok uzun süreler çıkartıyor. Olur da alışamazsan memnun kalmazsan Ikinci ek piyasası da güçlü. Düşük bir zararla satabilirsin

Windows özelinde işim yok, laptopla oyun oynamıyorum dersen alınır. Gündelik kullanım için fazlasıyla is görüyor, malzeme kalitesi gayet iyi, muadillerine gore ekran baya başarılı. Pil ömrü çok uzun süreler çıkartıyor. Olur da alışamazsan memnun kalmazsan Ikinci ek piyasası da güçlü. Düşük bir zararla satabilirsin
İkinci el piyasası konusunda katılmıyorum. Aylarca satılmayan cihazlar mevcut. Kendimde bir ara elimdeki cihazı satmaya çalıştım 3 - 4 ay ilanda kalıp satılmayınca ilanı kaldırdım.

İkinci el piyasası konusunda katılmıyorum. Aylarca satılmayan cihazlar mevcut. Kendimde bir ara elimdeki cihazı satmaya çalıştım 3 - 4 ay ilanda kalıp satılmayınca ilanı kaldırdım.
0 piyasa değeri 30k olan macbook birkaç ay kullanım sonrasında 25 civarına rahatlıkla satılır diye düşünüyorum.

0 piyasa değeri 30k olan macbook birkaç ay kullanım sonrasında 25 civarına rahatlıkla satılır diye düşünüyorum.
Açıkçası ben zamanında piyasa fiyatından belki bahsettiğinizden daha da aşağıya koydum fakat gerçekten MacBook'larda 2. el piyasası yok gibi bir şey. Sadece ben değil bununla ilgili açılan başka konularda görmüştüm. 2. el sitelerindeki çoğu ilan 1 yıla yakındır duruyor. 1 yıldan uzun süredir duran ilanlar dahi var.

Açıkçası ben zamanında piyasa fiyatından belki bahsettiğinizden daha da aşağıya koydum fakat gerçekten MacBook'larda 2. el piyasası yok gibi bir şey. Sadece ben değil bununla ilgili açılan başka konularda görmüştüm. 2. el sitelerindeki çoğu ilan 1 yıla yakındır duruyor. 1 yıldan uzun süredir duran ilanlar dahi var.
Satmayı deneyimlemedim, doğrudur

Alınır ekosistem için harika ürün.
İlla m2 mi olsun hocam? M1 olanı da 25k eğer çok bir fark yoksa m1 alacağım. Zaten amacım biraz daha merakımı gidermek gündelik işlerim için de m1 hala yeterli olur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı