Macbook Air için SSD değişimi yapmak

Aynı sorun benim de başıma geldi bende Samsung 1 TB 970 Pro var Windows üzerinden ne yaptıysam olmadı USB için görmedi sonra ekran da çizgiler çıktı söküp takma ile bozulcak bir şey değil gibi değil ama takılan adaptör sonucu bozuldu desem sanmam ama ekran gitti cip falan diye düşündüm ama uzatılmış sigorta ile ekran da sorun var dediler ekran değişti kurulum olayı da başlı başına 1 günümü aldı Windows ile hazılanan USB'leri görmedi sonra arkadaşın demiş olduğu 3 tuş mevzusunu buldum nette araştırırken tam pes ederken gördü indirmesi ve kurması çok uzun sürdü tabii bu kendi SSD ile oluyor Samsung 1TB 970 Pro öyle kaldı şahsen yine deneyeceğim yine gider diye çekiniyorum garanti süresi 2 ay falan kaldı sayfada benim sorun var ama Bir moderatör arkadaş başlığı anlamsız düzeltiği için pek cevap veren olmadı bir tek Recep Bey yazdı Başlıkta " MacBook Air 2017 ekranda çizgiler cıkıyor " şeklinde karışık bir durum anlayacağın. Ama kendi üzerinde kurtarma diski oluşturup tekrar denemek için riske gireceğim 128 GB pek işe yaramıyor.

Selam. Gittigidiyor'daki bu dönüştürücü kart işinizi gördü mü yoksa başka bir kart mı aldınız ? İlk mesajda SSD'yi görmedi yazmışsınız da. Ben de geri dönüşünüze göre bu dönüştürücüden sipariş vereceğim. Bende de 128 gb 2017 Macbook Air var

Henüz sipariş veremedim zamanım olmadı sipariş vericem. Denemesini yaparsam buraya yazarım yine
Aparat geldi bakalım nasıl olacak gelişmeleri haber ederim
Adaptör oluyor sorunsuz çalışıyor ilk görmedi şunu yaptım.

NVRAM'i sıfırlama

Mac'inizi kapatın, ardından açıp hemen şu dört tuşu aynı anda basılı tutun: Option, Komut, P ve R. Yaklaşık olarak 20 saniye sonra (Mac'inizin yeniden başlatıldığını görürsünüz) tuşları bırakabilirsiniz.
öncesi de kurtarma usb sini hazırla baya kolaylık oluyor yoksa uğraştırıyor resimleri de ekledim

Dosya Ekleri

• 15967109667543574244216809029313.jpg
    714,8 KB · Görüntüleme: 102
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 19.35.36 (5).jpeg
    144 KB · Görüntüleme: 85
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 19.35.36 (1).jpeg
    91,1 KB · Görüntüleme: 101
  • WhatsApp Image 2020-08-07 at 19.35.36 (6).jpeg
    155,2 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Benim de bir sorunum var arkadaşlar. Şöyle ki şu T5 tornavidalardan aldım; ama MacBook Air 2015 başı olan cihazı açamadım. Sipariş verdiğim tornavidaların linkini paylaşacaktım; ama fark ettim ki link açılmıyor. Almamız gereken tornavida T5 değil miydi? SSD yuvasındaki vida için önereceğiniz bir tornavida var mı? Ayrıca kaç milimetre vida kullanılıyor SSD yuvası için? Lütfen SSD yuvası için bir tornavida önerin de beni bu cihazdan kurtarın.

Son düzenleme:
Merhaba aynı sorun suan bende yasanmakta. 2017 Air Macbook'un kendi 128gb m2 ssdsini söküp almış olduğum 1 TB SAMSUNG 970 EVO SSD taktım fakat makina disc utility de dahi görmüyor. Bu sorun hakkında tecrübesi olanlar var ise bilgilerinizi rica ediyorum.

Merhaba hocam. Bağlantısını vereceğim konudaki en son cevapta deneyimlerimi yazdığım bir mesajım var. Gerçi 2015 modelle ilgili tecrübemi yazmıştım ama denemenizde fayda var. Umarım işinize yarar. Konu bağlantısı:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…