MacBook Air M.2 vs MacBook Pro M1

Cngnkryzc

Femtopat
Daha fazla  
Zoom toplantıları, Outlook, ve Microsoft Office (Excel, Word) kullanımı, boş zamanlarda ise Steam- CS:GO ve Age of Empires oynayabileceğim bir laptop arayışı içindeyim. Huawei Matebook D16 veya Matebook 16 arasında gidip gelmiştim. Lakin MacBook tavsiyeleri üzerine yine aklım çelindi. 20-25 bin TL bütçe ile alınabilecek en mantıklı laptop hangisi olur?

Zoom toplantıları, Outlook, ve Microsoft Office (Excel, Word) kullanımı, boş zamanlarda ise Steam- CS:GO ve Age of Empires oynayabileceğim bir laptop arayışı içindeyim. Huawei Matebook D16 veya Matebook 16 arasında gidip gelmiştim. Lakin MacBook tavsiyeleri üzerine yine aklım çelindi. 20-25 bin TL bütçe ile alınabilecek en mantıklı laptop hangisi olur?

Aklını çeldiğime sevindim. 😂
MacOS windows'a göre çok daha stabil çalışan bir işletim sistemi. O nedenle ben macbook almanı tavsiye ederim.
Gelelim ısınma konusuna. Macboook air m2 kullanıcısı olarak cihazımın günlük işlemlerde hiç ısınmadığını ,genellikle de cihazımın kasasında soğukluk hissettiğimi belirtmek isterim. Bu bilgisayardan hiç oyun oynamadım ama söz ettiğin oyunları m2 işlemcili macbook air modelinde orta grafiklerde gayet rahat oynayabileceğini düşünüyorum. Altta bıraktığım linkten cihazın oyun performansı hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uzun süreli oyunlar oyanayacaksan(2-3 saat) belki cihazında ısınma sorunu oluşabilir. O nedenle Pro modeline de yönelebilirisin.

Oldukça hafif bir bilgisayar olması nedeniyle çok rahat taşınıyor. Toplamda 1,24 kg. Klavye hissiyatı ise mükemmel. Yazı yazarken elleriniz hiç yorulmuyor.

Mac bilgisayarlar apple ekosistemini çok verimli kullanıyor. Örneğin İphone'dan Macbook'a bir belge aktarmak Airdrop sayesinde oldukça pratik oluyor.
Ekim ayında gelecek macOS güncellemesi ile video konferansları çok daha keyifli olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gelelim pil konusuna. Cihazın 18 saat pil ömrü var. Çoğu zaman cihazın pil yüzdesine bakma gereği bile duymuyorsunuz.

Kamera konusunda da oldukça iyi. 1080p görüntü kalitesi sunuyor. Düşük ışık performansının kötü olduğunu belirtmemde yarar var ama muhtemelen alacağınız webcam cihazlarda da aynı sorun olacaktır.

Cihazın içerisinde gizlenmiş bir biçimde bulunan ve stüdyo kalitesinde olan mikrofonlar bulunuyor.

Windows bir cihaz alırsan sistem gereksinimleri yüksek olan oyunları oynarsın. Ama mac alırsan mevcut işlerini çok daha konforlu yaparsın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı