Macbook Air M1 vs Windows laptop

Akif

Technopat
Sosyal Tayfı
Katılım
4 Mart 2014
Mesajlar
21.204
Makaleler
65
Çözümler
110
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğretmen
Selamlar, ekosistem ve Mac’in kullanışlılığı, ekranı, pili ve bataryası beni cezbediyor. Öte yandan ofis laptop alırsam da 14-15 bin TL’ye iş bitiyor. M1 ise 25 bin TL. Siz ne önerirsiniz?
 
14-15 bin TL'lik cihazlarla iki katı değerindeki cihazları karşılaştırırsanız tabii ki MacBook çekici gelir. Her cihazı kendi fiyat bandında karşılaştırınız. Ben macOS sistemlerden nefret ediyorum, o fiyat bandına buydun ZenBook
 
Ben seneler sonra 2 ay önce Air M1 ile başladım Macos kullanmaya. Ben ikinci el küçük bir fiziksel kusurlu 1 ay garantilisini ve 93 pil sağlıklı m1i 16ya almıştım. Parasını sonuna kadar hak ediyordu fakat 4 senelik bilgisayara 25 bin tl vermek ne kadar mantıklı olur bilemedim. Apple ürünlerinde ürünün çıkış tarihi güncelleme ve destek açısından önemli olduğu için ben 28 29 civarına sıfıra yakın M2 alırdım işlemci tarafında günlük kullanımda çok bir fark olmamasına rağmen.
 
M1 25 bin TL'den başlasa ve windows tarafında iş bedavaya bitiyor olsa bile windows cezbedici gelmiyor. Bende windows'dan geçeli 3 yıl oldu. Yinede kendine en uygun modeli belirlemek için karşılaştırmaları izle git teknosa gibi yerlerde kullan hangisi işine geliyorsa ona yönel iş sende bitiyor aslında.
 
14-15 bin TL'lik cihazlarla iki katı değerindeki cihazları karşılaştırırsanız tabii ki MacBook çekici gelir. Her cihazı kendi fiyat bandında karşılaştırınız. Ben macOS sistemlerden nefret ediyorum, o fiyat bandına buydun ZenBook
Günlük kullanımda M1 nerede 1240p nerede? Attığınız linkte sadece yorumlara tıklayıp bilgisayarın kullanıcılarının memnuniyet oranını görebilirsiniz. Asus Zenfone 3, Realme GT2 Pro(güncel cihazım), Sony Xperia M4 Aqua gibi çok nadir rastlanan telefonları kullanan biri olarak yaygın kullanılmayan ürünlerin ikinci el parçası, kalifiye 3. parti tamircisi, aksesuarı bulunmuyor. Apple fanboylarından nefret eden biri olarak MBP M1 ve Ipad 9 kullanıyorum. Çünkü Apple'ın belirli modelleri f/p olabiliyor özellikle 2. elde.

Markadan nefretin mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Zamanına göre hangi marka hangi model mantıklıysa o kullanılır. Çok bariz bir örnek olarak M işlemcili Mac Mini modelleri fotoğraf, video işleyenler için biçilmiş kaftan. Üstüne küçük fotoğraf dükkanları için boyutu ve sessizliği açısından da artı.

Kısacası iPhone kullanmadım, kullanmıyorum ama birçok Apple ürünü gayette f/p oranı yüksek ürünler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı