MacBook Air M2 macOS için uygulama önerisi

Arsenic_1

Picopat
Katılım
25 Mart 2023
Mesajlar
120
Arkadaşlar merhaba, ilk defa MacBook kullanıyorum. M2 MacBook Air sahibiyim. Önerebileceğiniz güzel uygulamalar var mı? Mesela Windows'daki gibi bir pencereye veya bir uygulamayı kapattığımız zaman anında kapanabilmesi gibi vs. İlk defa MacBook kullanıyorum, önceden hep Windows kullandığım için biraz zorlanıyorum.
 
Hocam Command + Q basınca uygulama kapanıyor diye biliyorum zaten. Ben böyle kapatıyordum. Yazılım ile ilgileniyorsanız Xcode ve Codeshot öneririm. Codeshot paralı ama. Visual Studio ve Visual Studio Code'da kullanılabilir.
 
Hocam command + Q basınca uygulama kapanıyor diye biliyorum zaten. Ben böyle kapatıyordum.

Evet hocam biliyorum fakat bettertocuhtool diye bir uygulama ile ayarlarını yaptığımızda pencereyi kapatınca Windows'taki gibi hemen kapanıyordu fakat ayarlarını yapamadım bir türlü o yüzden sordum ki konu zaten sadece bu değil. Bunun haricinde uygulama da önerebilir insanlar tek problemim bu değil maalesef.
 
Hocam bence 3. parti yazılımlar kullanmak yerine Mac'e alışmanızı öneririm. Kullandıkça farkı anlayacaksınız. Ne tür bir problem var başka hocam?
 
Hocam bence 3. parti yazılımlar kullanmak yerine Mac'e alışmanızı öneririm. Kullandıkça farkı anlayacaksınız. Ne tür bir problem var başka hocam?

Hocam aslında en doğru karar bu yani Mac'in kendisine alışmak en doğru hareket ve en orijinal hareket ki ben de üçüncü part yazılımlar kullanarak boş çalışmasını önlemek istiyorum orijinalliği seviyorum yani ama hani bu süreçte ne bileyim biraz destek olacak şeyler lazım yaklaşık 20 dakika sonra bir konu açacağım sizde etiketlerim deneyimli birine benziyorsunuz macOS sisteminde. İlk izlenim olarak şunu söyleyebilirim ki Windows'tan kat kat daha kaliteli daha hızlı daha stabil ve çok daha güvenli bir sistem buna adım kadar eminim sadece belli başlı küçük oyunlar vs sistem hakkında birkaç bilgi ve yardıma ihtiyacım var onlar içinde bir sıkıntı yok yani.
 
Adınız kadar emin olmayın😄. Benim önerdiklerim:
  • CleanMyMac X
  • Unsplash Wallpapers
  • Pixelmator Pro
  • eqMac
 
  • Rectangle (Windows gibi pencereleri sağa sola yukarı aşağı ve 2'ye bölme gibi yapıştırma işini yapıyor)
  • Shottr ise (yerleşik SS uygulamasından biraz daha iyi)
  • Monitor Lite (harici monitörler için ekran parlaklığı yönetim uygulaması.)
  • Benim Hackintosh sistemimde olmazsa olmazlarım bunlar şu anda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı