MacBook Air M4 vs MacBook Pro M4

FuRinMe

Hectopat
Makaleler
1
Hocalarım merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ve laptop almak istiyorum ve MacBook Air M4 ile MacBook Pro M4 arasında kaldım. MacBook Air m4'e bütçem direkt yetiyor ama MacBook Pro M4 almak istersem 25bin TL fark var ve 3 veya 4 ay beklemem lazım. Çok arada kaldım yardımcı olur musunuz? İleriki sınıflarda grafik çizme belki belki 3D şeylerde de kullanabilirim ama muhtemelen olmaz. İstatistiksel programlama yapacağım. Amaç öğrencilik sürecimde ve yüksek lisans dönemimde beni idare etsin. Siz ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ve laptop almak istiyorum ve MacBook Air M4 ile MacBook Pro M4 arasında kaldım. MacBook Air m4'e bütçem direkt yetiyor ama MacBook Pro M4 almak istersem 25bin TL fark var ve 3 veya 4 ay beklemem lazım. Çok arada kaldım yardımcı olur musunuz? İleriki sınıflarda grafik çizme belki belki 3D şeylerde de kullanabilirim ama muhtemelen olmaz. İstatistiksel programlama yapacağım. Amaç öğrencilik sürecimde ve yüksek lisans dönemimde beni idare etsin. Siz ne diyorsunuz?
Air cok ısınıyor. Proyu sirf o yuzden alirdim.

25 bin TL az bir ücret değil. Ancak MacBook Air ile yoğun işlem yaparsanız, performans kaybı yaşandığında bu durum cidden sizi sinirlendirir istatistiksel programlama ve belki 3D uygulamalardan bahsetmişsiniz fakat bu işlemlerin ne kadar büyük ve karmaşık olacağına dair net bir bilgi vermemişsiniz. Eğer bütçeniz müsaitse MacBook Pro'yu tercih etmenizi öneririm performans açısından sizi uzun vadede kesinlikle üzmez. Ancak sisteminizi çok zorlamayacağınızı düşünüyorsanız, MacBook Air de işinizi görebilir. Yine de karar vermeden önce YouTube üzerinden birkaç performans testi videosu izlemenizi tavsiye ederim. Hangi noktadan sonra sistemin zorlandığını daha net görebilirsiniz.

3D işin içine girmeyecekse Air al daha iyi olur. 3D işin içine girecekse Pro al. Ama sonuçta bu işi profesyonel yapmayacaksın öğrenci olarak yapacağın 3D modelleri iPad de bile yaparsın muhtemelen. Önemli olan hangi programı kullanarak modelleme yapacağın.

Son düzenleme:
Sanırım aynı bölümü okuyoruz. Bizde 3D modelleme var mı bilmiyorum sınıf tekrarına kaldığım için ama M4 Air işinizi fazlasıyla görecek merak etmeyin.

16 gb ve 32 gb arası bi seçim yapacak olsanız macbook pro'da sizce hangisi alınmalı? Fiyat farkına değer mi?
Macos ram konusunu iyi idare ediyor aslında. Mesela bilgisayarı ilk açıyorum 10gb ram kullanıyor. Bir sürü şey açıyorum 3 farklı tarayıcıda 30-40 sekme Ps v.s bakıyorum ram 13 gb olmuş. Eğer yapay zeka araçları kullanırsam görsel oluşturma v.s gibi ozaman ram miktarını fazla aşıyor. Ben şuan alıyor olsam 32gb ram tercih ederim minimum. Çünkü ram'i sonradan güncelleyemiyoruz ama disk önemli değil harici olarak çözebiliyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı