Macbook Air mi almalıyım yoksa SSD yükseltmesi mi yapmalıyım?

CryBlood

Hectopat
Technopat Ailesi herkese merhaba,

Elimde şuan kullanmakta olduğum Asus'un X555LB-XO190H model bir dizüstü bilgisayarım var. Özelliklerini kısaca sıralayacak olursam:
  • İntel İ5 5200U 2.2 GHz. işlemci
  • 6 GB. DDR3 RAM
  • 500 GB. 5400 RPM HDD
  • 2 GB. Nvidia 940M ekran kartı
  • Windows 10 SL
Bu cihazı 2015'ten beri kullanmaktayım lakin son zamanlarda kendisi iyice beni bıktırmış bulunmakta. Cihaz oldukça yavaş işlem yapıyor. Amatör fotoğrafçılık ile uğraşıyorum çektiğim fotoğrafların renk ayarları kırpılması gibi basit işleri kendisiyle yapmaya kalktığımda saç baş yolduruyor insana. Ekran kalitesi ve renk aralığı da aynı şekilde vasat durumda, fotoğrafı düzenleyip, telefon veya TV üzerinden açtığımda çok büyük farklar görmekteyim. Taşınabilirlik konusunda da durum ciddi anlamda yorucu ama genel olarak yanımda çok taşımadığım için dert etmiyorum. Bilgisayarı fotoğraf düzenlemek dışında gündelik kullanım (mail takibi, Office programları, web editör programları (DW, NotePad++ vs) ve küçük strateji oyunları) amacıyla kullanmaktayım.

İşte yukarıdaki nedenlerden dolayı yeni bir bilgisayar alma arifesindeyim. Kafamda Macbook Air var. Ekranı biraz küçük ama Apple'ın stabil çalışması ve iPhone ile senkronize oluşu kendisine biraz daha yakınlaşmama neden oluyor. Ekran ve renk kalitesi kullandığım bilgisayara göre daha iyi olduğunu okudum. Eh bir de hafiflik ön plana çıkınca açıkçası almak istiyor insan. :D

Neyse fazla uzattım sanırım. Asıl soruma gelecek olursam şuan kullanmakta olduğum bilgisayara SSD takviyesi yapıp biraz daha mı beklemeliyim yoksa yeni bir bilgisayar mı almalıyım? Önerileriniz nedir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
imkanınız yoksa basit bir SSD desteği ile cihazınızı şahlandırabilirsiniz.
Tavsiyem Samsung 850EVO 250GB
veya Corsair Force LE200 240GB
Eğer mac'te kararlıysanız içinde SSD olan modellerinden tercih etmenizi öneririm.
SSD'siz her sistem performanslı olabilir fakat yavaş kalmaya mahkumdur. :)

imkanınız yoksa basit bir SSD desteği ile cihazınızı şahlandırabilirsiniz.
Tavsiyem Samsung 850EVO 250GB
veya Corsair Force LE200 240GB
Eğer mac'te kararlıysanız içinde SSD olan modellerinden tercih etmenizi öneririm.
SSD'siz her sistem performanslı olabilir fakat yavaş kalmaya mahkumdur. :)
Yeni sistem için 4 bin TL ayırmayı plandım fakat daha üstüne çıkabilir miyim şuan emin değilim. SSD olarak ben de EVO 850 Pro 512 GB olan versiyonuna bakmıştım fakat bugün biraz daha araştırma yaparken EVO serisinin yeni versiyonlarının olduğunu fark ettim. Şuan kararsızlık içinde boğuşuyorum.

MacBook alırsan bir hiçlikle karşılaşırsın. Tavsiyem Hackintosh yapıp sistemi macOS ile şahlandırman.
Hiçlikten kastınız nedir tam anlamış değilim açıkçası. :/ Hackintosh daha önce hiç denemedim ama deneyebilirim yakın zamanda. :D

Yeni sistem için 4 bin TL ayırmayı plandım fakat daha üstüne çıkabilir miyim şuan emin değilim. SSD olarak ben de EVO 850 Pro 512 GB olan versiyonuna bakmıştım fakat bugün biraz daha araştırma yaparken EVO serisinin yeni versiyonlarının olduğunu fark ettim. Şuan kararsızlık içinde boğuşuyorum.

Hiçlikten kastınız nedir tam anlamış değilim açıkçası. :/ Hackintosh daha önce hiç denemedim ama deneyebilirim yakın zamanda. :D

Hiçlikten kastım özelliklerde hiçlik. Şu anki sistem gayet iyi. Hackintosh yap derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı