MacBook Air vs DJI Flip Fly more combo

W0lfiEz

Hectopat
Daha fazla  
Evet biliyorum çoğunuza aşırı saçma gelecek ama muhtemelen bir daha elime geçmeyecek bir fırsatı değerlendirmek istiyorum. Birkaç gün sonra Londra'ya ziyaret edeceğim ve başlıktaki cihazlar oradan aldığımda çok daha uyguna geliyor. Drone konusuna gelirsek DJI bence tüm ürünlerinde çok başarılı işler yapıyor ve uzun zamandır bir drone almayı planlıyordum. Bana en uygunun flip olduğuna karar verdim. Ancak birkaç gün önce fark ettim ki ben aynı fiyata MacBook Air da satın alabiliyorum. Bu aklıma yatar gibi oldu ve onu da düşünmeye başladım. Bu cihazı aldığımda uzun pil ömründen yararlanarak yatağıma uzanıp dizi izlemeyi, webde takılmayı ve yeri geldiğinde üstün render vb. performansını kullanacağım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? MacBook için de şunu söylemeliyim ki birkaç gün önce dostumun M4 Mac minisini kullandım ve biraz karışık geldi diyebilirim. 10 yıllık Windows kullanıcısıyım ve A'dan Z'ye her şeyini biliyorum diyebilirim. Bunu da göz önünde bulundurup kısa sürede alışıp alışamayacağım konusunda yardımcı olmanızı rica edeceğim. Bir de son olarak DJI markasına ait başka drone önerilerinize açığım. Çünkü fiyat olarak çok az bir farkla mini 4 Pro RC2 de alabilme şansım var. Son olarak da bir DJI Neo'ya sahip olduğumu da belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de fikrim ondan yana gibi. Telefonum samsung s23 ama ileride iphone geçmeyi düşünüyorum. Bir iPadim var. Macbook kullanıyor musun? Çünkü windowstan sonra alışmak zor olabilir gibi geliyor.

Benim de fikrim ondan yana gibi. Telefonum Samsung S23 ama ileride iPhone geçmeyi düşünüyorum. Bir IPad'im var. MacBook kullanıyor musun? Çünkü Windows'tan sonra alışmak zor olabilir gibi geliyor.

MacBook almayı düşünüyorum bayağıdır da araştırıyorum telefonun gayet iyi bence önerdiğin drone markasınıda biliyorum onu da araştırdım ama ben olsam mack alırdım daha iyi bir yatırım. Alışmakta biraz zorluk çekersin tabii ki ama illa alışırsın dostum Windows'tan daha basit aslında.

Taze bir Macbook Air M4 kullancisi olarak sorgusuz sualsiz tavsiye ederim. Gunluk kullanim icin almistim ve her acidan cok saglam bir sistem olusturmuslar bu sefer.

Bu konuda ikinizin de bilgisi var sanırım. M4 alınması şart mıdır? Çünkü bütçeyi biraz zorlamış olucak. Ben en az m2 almayı düşünüyorum ama ray tracing ve çoklu monitör desteği açısından m3 veya m4 de düşünebilirim. Aradaki fark büyük mü veya m2 yeterli mi yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni kasayla beraber de tasarımı çok hoşuma gitti herşeyiyle mükemmel bir cihaza benziyor. Tek düşündüren konu sayılacak şey de telefonumun samsung olması. Samsung olmasına rağmen kullanabileceğim özellikler var mıdır? Daha öncesinde iphone 12 mini kullandığım için ekosisteme dair epey bilgim var bu arada. Bir de galaxy buds 3 kulaklığı macbookta sorunsuz kullanabilir miyim yoksa airpodsa geçiş yaparsam fevkalade bir değişim olur mu?

Bir de şu ipadi monitör olarak kullanabilmek hoşuma gidiyor.

Bu konuda ikinizin de bilgisi var sanırım. M4 alınması şart mıdır? Çünkü bütçeyi biraz zorlamış olucak. Ben en az m2 almayı düşünüyorum ama ray tracing ve çoklu monitör desteği açısından m3 veya m4 de düşünebilirim. Aradaki fark büyük mü veya m2 yeterli mi yardımcı olursanız sevinirim.
M1-2-3-4 aralarindaki fark konusunda hakim degilim isin gercegi. Uzun yillar sonra aldigim ilk Macbook oldu bu benim de zaten. O fiyat bandinda ve ayni siklette daha iyisi alinabilir mi hic emin degilim acikcasi.

Evet prize bağlılıktan kurtulma, ham performans, uzun pil ömrü gibi şeylerle fiyat performans canavarı. Ama şöyle bir durum var ki ekran kalitesini çok beğenmeme rağmen bir tık sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüğüm hertz muhabbeti var. Telefonum 120hz, bilgisayarım 165hz. Macbook ise airlarda 60hz. Bu da benim için ufak bir eksi durum. Bunu telafi eder mi acaba bu cihaz.

Bu konuda ikinizin de bilgisi var sanırım. M4 alınması şart mıdır? Çünkü bütçeyi biraz zorlamış olacak. Ben en az M.2 almayı düşünüyorum ama Ray Tracing ve çoklu monitör desteği açısından M3 veya M4 de düşünebilirim. Aradaki fark büyük mü veya M.2 yeterli mi yardımcı olursanız sevinirim.

Kulaklığı kullanırsın rahat bir şekilde iPhone telefonun olsa da çok çok bir etki olmuyor yani telefon eşitlemesi yaparsın ama dosya aktarımın vs kolay olur telefonun güzel mack için IPhone'a geçmeni önermem. Bende S24 FE kullanıyorum yeni aldım bazı sıkıntıları var ama s serileri gerçekten iyi.

Hangi işlemciyi alırsan al 16 RAM şart depolamada SSD taşırım diyorsan 256 uzun ömürlü diyorsan 512 tavsiyemdir.

M.2 ile M3 arasında bir fark yok ancak M.2 ile M4 arasında hız olarak bayağı fark var bütçen varsa M4 al yeni güncellemeleri daha uzun süre alırsın.
Dizi izleme web takılma falan diyorsan M4 bütçeni zorlarsa M.2 al geç yani bunun için m4'e ihtiyacın yok bence.

Hz durumunuda hissetmezsin bu arada Mac'ler hızlıdır zaten M.2'den sonra çağ atladı.

Eyvallah dostlar sağolasınız. Başka göze çarpan konu varsa (mesela bu cihazla ilgili hoşunuza giden çarpıcı bir özellik gibi) aydınlatırsanız sevinirim. Kalın sağlıcakla...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı