MacBook Air’a su döküldü

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar. Bu sabah MacBook Air 2017 model cihazıma yaklaşık 100ML'su döküldü. Su tam olarak klavyenin sağ üst tarafına döküldü ve ekran anında gitti. Hemen peçete ile temizleyebildiğim kadar temizledim. Daha sonra klavyesi ters bakacak şekilde masaya koydum ve klavyenin altına da bir havlu koydum. Asıl sorun şu ki cihaz tamamen kapanmıyor. Klavyenin sol üst tarafından (sanırım fanın olduğu yer) cızırtılı bir ses geliyor, sanki fan çok hafif dönüyormuş gibi. Power tuşuna 2dk kadar basılı tutsam da ses gene gitmedi. Büyük ihtimalle anakart pert olmuştur. Bugün yetkili bir servise götüreceğim fakat o zamana kadar yapabileceğim başka bir şey var mı onu öğrenmek istiyorum. Çünkü cihaz hala açık sanırım ve daha büyük problemler ortaya çıkabilir. Ayrıca tamiri ne kadara patlar? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Bu sabah MacBook Air 2017 model cihazıma yaklaşık 100ML'su döküldü. Su tam olarak klavyenin sağ üst tarafına döküldü ve ekran anında gitti. Hemen peçete ile temizleyebildiğim kadar temizledim. Daha sonra klavyesi ters bakacak şekilde masaya koydum ve klavyenin altına da bir havlu koydum. Asıl sorun şu ki cihaz tamamen kapanmıyor. Klavyenin sol üst tarafından (sanırım fanın olduğu yer) cızırtılı bir ses geliyor, sanki fan çok hafif dönüyormuş gibi. Power tuşuna 2dk kadar basılı tutsam da ses gene gitmedi. Büyük ihtimalle anakart pert olmuştur. Bugün yetkili bir servise götüreceğim fakat o zamana kadar yapabileceğim başka bir şey var mı onu öğrenmek istiyorum. Çünkü cihaz hala açık sanırım ve daha büyük problemler ortaya çıkabilir. Ayrıca tamiri ne kadara patlar? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Anakart gittiyse ucuz olmayacağını tahmin ediyorum sıvı teması müşteri hatası olarak geçiyor :/.

Bataryasını çıkarmanız en azından patlamasını engelleyecektir. Düşük bir ihtimal de olsa. (yani patlaması düşük ihtimal)

Şöyle bir güncelleme yapayım şimdi baktım ses kesilmiş. İyi mi oldu yoksa iş işten geçti mi bilmiyorum.
Yeterince kuruduğundan emin olmadığınız sürece cihazı çalıştırmayın. Ayrıca cihazın garantisi bittiyse, anadolu yakasında çok güzel macbook tamiri yapan yerler var. Apple, 50 liralık bir sorun olsa bile direkt anakart değişim fiyatı veriyor. O da 4000-5000 TL arası bir fiyata geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı