MacBook Alınır mı?

142110

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese selam. Toplama bir PC sahibiyim. Üniversiteye hazırlanmaktayım ve Mühendislik okumayı planlıyorum. Sınavdan sonra bilgisayarımı satıp parasını çıkacak PS5 ve TV almak için kenara koyup üniversitede işimi görecek işlemci gücü yüksek bir laptop almayı planlıyorum. (Bu konuda fikrim sabittir. Değiştirmeye çalışmazsanız sevinirim. )

MacBook'ların Render, 3D Tasarım ve Photoshop konusundaki performansı çok iyi diye biliyorum. Ayrıca tasarımları, hafifliği, taşıma kolaylığı ve batarya performansı beni cezbetmiyor değil. Fakat fiyatları uçuk.

Sizce MacBook almak mı yoksa normal bir Laptop almak mı? Sebebiyle birlikte belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle herkese selam. Toplama bir PC sahibiyim. Üniversiteye hazırlanmaktayım ve Mühendislik okumayı planlıyorum. Sınavdan sonra bilgisayarımı satıp parasını çıkacak PS5 ve TV almak için kenara koyup üniversitede işimi görecek işlemci gücü yüksek bir laptop almayı planlıyorum. (Bu konuda fikrim sabittir. Değiştirmeye çalışmazsanız sevinirim. )

MacBook'ların Render, 3D Tasarım ve Photoshop konusundaki performansı çok iyi diye biliyorum. Ayrıca tasarımları, hafifliği, taşıma kolaylığı ve batarya performansı beni cezbetmiyor değil. Fakat fiyatları uçuk.

Sizce MacBook almak mı yoksa normal bir Laptop almak mı? Sebebiyle birlikte belirtirseniz sevinirim.
Bence MacBook.

Bende toplama sahibiydim.Ama yakın zamanda MSI PS63 8SC modelini aldım.Ve bu ürün macbook gibi ince bir ürün.Sonuç olarak bence bu ürün macbooklardan çok daha iyi.Ve en kötü macbook gibi kullanmak istiyorsan bilgisayara mac os x işletim sistemini yüklersin.Forumda mevcut.

Apple ekosistemi gerçekten inanılmaz bir şey. Eğer iPhone, Apple Watch gibi Apple ürünleriniz varsa kesinlikle macbook. Yoksa bile ben yine de macbook alırdım doğrusu.
İşte neden Apple kullanılmasını gerektiğini gerçekten bilen bir kişi.

Paranız varsa tabii ki Mac derim ama diğer arkadaşlar da haklı eğer macOS işletim sistemi size özel bir sebepten ötürü gerekli değilse aynı fiyat bandına ince Windows laptoplara da bakabilirsiniz.

Paranız varsa tabii ki Mac derim ama diğer arkadaşlar da haklı eğer macOS işletim sistemi size özel bir sebepten ötürü gerekli değilse aynı fiyat bandına ince Windows laptoplara da bakabilirsiniz.

Windows laptoplar 1-2 sene içerisinde stabilitesini kaybedip kasma donma sorunları yaratmaya başlıyor, driver sorunları çıkıyor. 3D çizim için kullandığımız programlar, Photoshop macOS da daha rahat kullanılabiliyor diye düşünüyorum.

En nefret ettiğim Notebook'lardır kendisi, bir de bunla oyun oynayanlar var,tabi üniversite kullanımında iyi bir laptop almalısın bence.

Mac de oyun oynanmaması gerektiğini bilmeyen insanlar var mı hala ya?

İşte neden Apple kullanılmasını gerektiğini gerçekten bilen bir kişi.

Şu ana kadar Iphone 6S kullandım ve gayet memnundum batarya dışındaki konularda. Fakat bu sene değiştirdiğimde fiyatlardan dolayı Samsung tercih etmek zorunda kalabilirim.

Şu ana kadar Iphone 6S kullandım ve gayet memnundum batarya dışındaki konularda. Fakat bu sene değiştirdiğimde fiyatlardan dolayı Samsung tercih etmek zorunda kalabilirim.

Özellikle vergi fiyatları bu kadar fazlayken Samsung alıp almamak tamamen sizin tercihiniz ama bana soracak olursanız eğer cihazda kasma donma yoksa, cihaz ölene kadar değiştirmeyin. İçimde hala iPhone 6s'i bırakıp X almamın pişmanlığı var. O zamanlar boşu boşuna değiştirdim. Değiştirdiğimde FaceID vs. hariç hiçbir farklılık hissettirmedi. Bataryayı değiştirin Apple'da sonra düşene, kırılana kadar devam edin. Batarya ömrü hariç hiçbir konuda üzmüyor cihaz açıkçası elimde eski 5S'im de var bataryası hariç hala performansı çok güzel ekranın altında küçük bir kısmın ölmesine rağmen :D.

Mac de oyun oynanmaması gerektiğini bilmeyen insanlar var mı hala ya?

Aslında Mac'te oyun çok güzel oynarsınız :D Thunderbolt 3 girişi sayesinde tek kablo bağlantısıyla eGPU ile oynarsınız ki eGPU'daki grafik kartını değiştirebildiğiniz için belki de bir Windows laptoptan çok daha uzun ömürlü olur oyun konusunda da :D . Küçük, indie oyunları zaten oynayabiliyorsunuz, fan ayarlarını kendiniz ayarladığınızda çoğunlukla 70 derecenin üzerine geçmiyor.

Zaten PS5 alacakmışsınız. Bende de şu an PS4 var size de yetecektir.

Windows laptoplar 1-2 sene içerisinde stabilitesini kaybedip kasma donma sorunları yaratmaya başlıyor, driver sorunları çıkıyor. 3D çizim için kullandığımız programlar, Photoshop macOS da daha rahat kullanılabiliyor diye düşünüyorum.

macOS'un sizi üzeceğini sanmam ama dediğim gibi sizin tercihiniz :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı